Ommen Wandelgemeente 2013

 Ommen Wandelgemeente 2013
08-05-2013

De gemeente Ommen is gekozen tot Wandelgemeente van het Jaar 2013. De Overijsselse gemeente is het meest vriendelijk voor wandelaars en scoort hoog op het gebied van onverharde paden, bewegwijzering, routecontrole, themaroutes, informatie, bereikbaarheid en voorzieningen bij wandelpaden.

Ommen is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar, omdat de gemeente enkele honderden kilometers wandelnetwerk heeft over grotendeels onverharde paden die jaarlijks worden gecontroleerd. Schade aan bordjes en palen langs de routes wordt binnen een week hersteld. Ommen heeft talloze themaroutes, presenteert de informatie langs de routes op een creatieve manier en is tevens de uitvalbasis voor de Vechtdal Wandelvierdaagse.

Ook de mooiste wandelroute van Ommen over de Archemer- en Lemelerberg is bijzonder. De grotendeels onverharde zandpaden leiden via een natuurtrap tot een hoogte van 78 meter waar de wandelaar door een fraai schilderij met diepte en hoogte lijkt te lopen. Onderweg op de route zijn diverse uitkijkplateaus geplaatst. Halverwege de route kan de wandelaar uitrusten in een boscafé met een sfeervol terras.

Foto: Wandelkrant 'te voet'

Meer informatie over Ommen Wandelgemeente 2013

Deel deze pagina

facebook twitter pinterest instagram

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info