Inloggen

paginatekst afdrukken Paginatekst afdrukken

Wandelingen zoeken
*Vanaf km
t/m km
Provincie
Zoeken naar wandelingen
Lopus wandelreizen
Landferienhaus Linde
Hike in Holland
Groepswandelvakanties
Groepswandelvakanties in Portugal

Over NS wandelingen

De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen. Samen met Wandelnet zijn de NS wandelingen uitgezet.

Nieuwe NS-wandelroutes 2015

Sinds 1 april 2015 zijn er vijf nieuwe NS-wandelingen.

Geen wandelboekjes

Sinds 1 april 2012 verschijnen de nieuwe routes niet meer in routeboekjes. De routes zijn enkel nog van internet te downloaden.

NS-wandelroutes per GPS

Vier NS-wandelingen zijn nu ook beschikbaar als GPS-wandeling: De Vuursche, Kampina, Noord-Hollands Duinreservaat en de nieuwe NS-wandeling Wekeromse Zand. De routes zijn ook geschikt voor beginnende GPS-wandelaars. Lees meer over gebruik, verhuur en aankoop van GPS-apparatuur.

NS-wandelroutes voor Nordic Walking

Er zijn vier NS-wandeltochten geselecteerd die geschikt zijn voor Nordic Walking: Holterberg, Hondsrug, Lange Duinen en Strabrechtse heide. Bij deze routes is een aantal karakteristieken aangegeven die van belang zijn voor Nordic Walking: de ondergrond (percentage onverhard/half verhard), het aantal wisselingen van ondergrond, de padbreedte, het hoogteverschil en het niveau van de wandeling.

NS-wandeling Oldenaller

Dankzij een gulle gever is het routeboekje van NS-wandeling Oldenaller nog volop verkrijgbaar via Wandelzoekpagina tegen een vergoeding per stuk.

Verdwenen NS-wandelingen

De oude NS-wandelroutes zijn weer te lopen doordat de routebeschrijvingen - met commentaar van wandelaars die ze al gelopen hebben - op Wandelzoekpagina staat.

Gesloten loketten

De NS is op dit moment volop bezig met het sluiten van loketten. Zo ook op de stations in Cuijk (wandeltocht Mookerhei), Leerdam (wandeltocht Linge) en Bussum Zuid (wandeltocht Gooise Lusthoven). De routebeschrijvingen van deze NS-wandelingen zijn dus niet meer aan het loket te verkrijgen.
Dus download de routebeschrijving vanaf internet of bestel het routeboekje. De openingstijden van het loket op station Dieren (wandeltocht Veluwezoom) op dit moment zijn: maandag t/m vrijdag na 11.00 uur gesloten, zaterdag na 14.30 uur gesloten, zondag hele dag gesloten. Raadpleeg voor de openingstijden van NS-loketten www.ns.nl.

Oude NS-boekjes

We krijgen regelmatig verzoeken van wandelaars die de oude NS-wandelboekjes verzamelen. Daarom hier een oproep: doe deze wandelaars een plezier en stuur oude NS-wandelboekjes die je over hebt, naar Wandelzoekpagina (Orionweg 16, 2024 TD Haarlem). Wandelzoekpagina geeft ze door.
Lees meer ...

Stationslijst

Als je vaak met de trein reist, is het handig om te weten welke NS-boekjes op een bepaald station verkrijgbaar zijn. Zo kun je de routeboekjes bij het loket ophalen als het loket open is, om de routes later eens te gaan lopen. In de stationslijst kun je opzoeken welke routebeschrijvingen er volgens de NS bij welk station verkrijgbaar zijn.

Alle 46 NS-wandelboekjes op internet te bestellen

Wandelzoekpagina boekt groot succes voor alle wandelaars.
In december 2001 is Wandelzoekpagina een actie begonnen om de beschikbaarheid van NS-wandelboekjes te vergroten. Na vier maanden, waarin vele wandelaars meededen aan de actie, kunnen alle 46 NS-wandelboekjes op internet besteld worden. Een groot succes van Wandelzoekpagina voor alle wandelaars.


Deel deze pagina met je vrienden!
pnummer=33
Wandelzoekpagina
aanmelden nieuwsbrief