Groene Wissel Den Haag-HS

  1/  

De Groene Residentie

bron: Groene Wissels
Afstand: 20 km
Startplaats: Den Haag
Startadres:

station Den Haag Hollands Spoor
Stationsplein 41
2515 BV Den Haag

Coördinaten: 52°4'15" N   4°19'22" E
U wandelt door de gezellige oude binnenstad, langs de Hofvijver, over het Lange Voorhout en langs het Vredespaleis naar Park Sorghvliet. Via de Scheveningse Bosjes naar het Westbroekpark; daar kunt u een bezoek brengen aan het beroemde Rosarium. Met de 2e helft wandelt u via de Nieuwe Scheveningse Bosjes, Klein Zwitserland, het Hubertus- en Oostduinpark naar Landgoed Clingendael met daar een fraaie rondwandeling door o.a. de Japanse Tuin. Uiteraard wordt het Haagse Bos niet overgeslagen. Tot slot langs het Malieveld en door het Binnenhof naar het centrum. Nog zin om te winkelen? Ook dat kan volop in de gezellige Haagse winkelstraten op de terugweg naar het station Hollands Spoor. Deze wandeling kan ook deels of in 2 keer gelopen worden (9 11 km); ongeveer halverwege kan van/naar Scheveningen een rechtstreekse tram naar/van een van de Haagse NS-stations genomen worden.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties

Geef reactie

Volg reacties
De Groene Residentie
Josephine , 27-10-2015

Prachtige Groene Wisselwandeling, het onderwerp van deze wandeling is echt van toepassing! Van harte aanbevolen.
Horeca bij Vredespaleis
H en A, 27-11-2012

Vorige week hebben wij met veel plezier een groot deel van de haagse 'Groene Residentie' wandeling gelopen. Onderweg hebben we bij De Oude Tol, tegenover het Vredespaleis, een prima kop koffie met gebak genuttigd en graag geven we deze locatie door omdat deze niet op het kaartje staat vermeld. De locatie is pal tegenover het Vredespaleis aan het begin van het wandelpad langs de Scheveningseweg, adres: Scheveningseweg 21-C, Den Haag. Van harte aanbevolen!
Toch maar RA gaan, Marina van den Berg
Bart van der Schagt, 20-04-2012

'kort daarna op een T-kruising RA (links ziet u flatblokken)' is juist. Ga je daar LA dan loop je naar die flatblokken, en dat is niet de bedoeling...

Toon meer

Foto's

Plaats wandelfoto
Meer wandelfoto's

Wandelen met je smartphone

beschikbaar voor smartphone
Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Persoonlijk archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.
Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling
Vertel een vriend

Meld een foute link

Meld een foute link bij deze wandeling
Meld een foute link