Groene Wissel Harderwijk

Beekhuizerzand

bron: Groene Wissels
Afstand: 17 km
Startplaats: Harderwijk
Startadres:

station Harderwijk
Stationsplein 1
3844 KR Harderwijk

Coördinaten: 52°20'" N   5°37'16" E
Door de buitenwijken van Harderwijk naar de Harderwijker bossen, waar u over rustige bospaden naar en dan langs het Beekhuizerzand wandelt. Daar kunt u vanaf een uitkijktoren genieten van dit prachtige actieve stuifzandgebied. Over mooie rustige boswegen en langs een heideveld wandelt u weer naar de rand van Harderwijk, waar u na een blik op de Jan van Nassau Kazerne zo weer op het station bent.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties

Geef reactie

Volg reacties
Route bijgewerkt
Bart van der Schagt, 25-09-2015

N.a.v. de reactie van Hans Soer heb ik de route ietsjes aangepast en kan deze weer gelopen worden. Hans, nogmaals bedankt voor het melden!
Reactie op Hans Soer
Bart van der Schagt, 18-09-2015

Hans, bedankt voor het melden. Ik sluit de route van internet af en ga alternatieven uitzoeken voor die helaas dichtgegroeide paadjes.
Groene Wissel ( nr 71) Beekhuierzand
Hans Soer, 18-09-2015

Wij liepen deze wandeling op 18 september en aangezien wij veel Groene Wissels routes op de Veluwe al gelopen hebben, viel deze tocht ons tegen. Bovendien er waren twee punten op de route die de uitzetter moet corrigeren. 1: Punt 1 middenin: 'Op de asfaltweg LA en na 10 m voorbij het infopaneel RA. Na 10 meter zie je een onbegaanbaar en dichtgegroeid paadje. Advies; Asfaltweg oversteken bij het informatiepaneel het pad volgen en dan het grasveldje oversteken ... 2 Punt 2 Eerste regel; 'Aan het het einde op het fietspad RA en daarna in de rechterbocht schuin LA omhoog over een steil paadje.'. In de rechterbocht vonden wij een begin van een paadje, maar dat was het dan ook. De rest van het pad is volledig dichtgegroeid met riet en doornenstruiken (geen korte broek wandeling dus) en de steile wand zorgt daarnaast ook nog voor de nodige problemen. Daar moet de maker van deze route iets op verzinnen. Eenmaal boven bij de houten uitkijktoren is het uitzicht bij mooi weer prachtig. Verder klopte de route als een bus, maar de vele ruiterpaden kunnen voor niet getrainde wandelaars problemen opleveren.

Toon meer

Foto's

Plaats wandelfoto
Meer wandelfoto's

Wandelen met je smartphone

beschikbaar voor smartphone
Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Persoonlijk archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.
Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling
Vertel een vriend

Meld een foute link

Meld een foute link bij deze wandeling
Meld een foute link