Twentse Tocht Markelo - De Borkeld

Rondwandeling vanaf Markelo

Versiedatum: 05-10-2023

Natuurgebied De BorkeldUitzicht FriezebergLabyrinthDwarsritschuren buitengebied Markelowandelaars Friezenbergwandelaars op De Borkeldwandelen in het buitengebied van Markelonieuwsgierige koe langs de routeHerefordkoeien op De Borkeldplattelandsgebied Markelopaarden langs de route
18 KM
Bron:

Start:

VVV-kantoor Markelo

Details

Reacties

Geef reactie

kibbeling

Truus Wijnen, 14-11-2021

Weer een prachtig sfeerverslag van de wandeling Frits! Heel leuk om te lezen. En fijn dat de wandeling weer bevallen is. En die kibbeling? Die is verdiend :-)

Ommetje

Frits Schipper, 11-11-2021

Na de auto geparkeerd te hebben bij de VVV begin ik aan deze route. Het is markt in Markelo, ik zie o.a. een viskraam. Als ik terug kom van de wandeling en die viskraam staat er nog steeds ga ik daar zeker even langs. Ik loop Markelo uit en loop Pothoek in. Even later zie ik Herberg De Pot, drie zomers geleden hier nog gewoon op wet terras gezeten. Een vakantiepark aan mijn rechterhand en even later gaan we een ?Ommetje? doen, een smal pad langs bosrand, over zandpad, vlak langs mountainbike pad en dan door het weiland en verderop weer verder met het ?Ommetje? langs een watergang. Groningerveldweg roept bij mij associaties op met gasboringen van de NAM in Groningen, maar dat zal waarschijnlijk niet bedoeld zijn. Dwarsritschuren: ik had er nog nooit van gehoord en wist ook niet wat ik ervan moest verwachten, maar nu ik ze in het ?echt? begrijp ik wat er mee bedoeld wordt. Ook omdat ik het even opgezocht heb: een dwarsritschuur is een 3 beukige schuur, maar de inrijdeuren bevinden zich aan de lange zijde van de schuur. Een hoge deur aan de ene zijde en een lage deur aan de andere. Met een volle wagen erin en met een lege wagen door de schuur aan de andere kant eruit. Op de Kemperweg zie ik een melktap, hier ben ik al eens eerder geweest voor melk en nu neem ik ook een literfles melk mee voor onderweg naar de Friezenberg. Daar zie ik aan weerszijden van het pad runderen grazen. Ze bekijken me met weinig interesse. Ik volg het pad door het heidegebied en zie onderweg ook veel jeneverbesstruiken. Maar ook bomen die hun blad hebben verloren, terwijl anderen nog volop blad hebben. Ook veel gezien: paddenstoelen in diverse soorten en maten. Helaas kan ik maar een enkele bij naam. Ik neem nog even een kijkje bij het Borkeld Labyrint. Over het ruiterpad en over zand- en asfaltwegen naar Markelo, waar er gelukkig nog steeds markt is. Ik besluit deze mooie, afwisselende wandeling door bos- en heidegebied met een lekker bakje kibbeling!

Twentse Tocht Markelo-De Borkeld

Hans Soer, 08-11-2018

Op zondag 5 november bij prachtig zonnig herfstweer Deze wandeling was tevens het sluitstuk van onze vijf wandelingen rondom Markelo. En eerlijk is eerlijk; wij vonden deze , vanwege het afwisselde karakter, de mooiste van de vijf. Prima routebeschrijving waardoor je een uitstekende indruk krijgt van dit mooie stukje Twente. Eenmaal onderweg, ook in Markelo zelf, al prachtige oude met riet gedekte boerderijen . Ook het ''Ommetje' dat deel uitmaakte van de route was een verrassing. Dwars door door de weilanden, waar maak je dat mee !!. De route geeft 18 km aan. Wij klokten 19.5 km, inclusief de 'beklimming' van de Friezenberg , het bezoek aan het Borkeld Labyrint en de infoboerderij t'Witten.
Kortom wij hebben genoten en het predicaat 'Mooiste wandeling' is hier zeker op zijn plaats.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info