Westerwolde kleine lus 2a

Wedde en de Giezelbaarg

De Burcht te WeddeLangs de Poort van WesterwoldeUitrusten bij de GiezelbaargHet Karel SchenkpadDe Westerwoldse AaDe oude en de kinderburcht te Wedde
6 KM
Start:

Bij de Burcht, Wedde

Details

U start in Wedde bij de Burcht. In het verleden is hier nogal wat oorlog gevoerd. Nu heeft de burcht een vreedzame bestemming als kinderhotel. U loopt het dorp uit en gaat verder langs de Westerwoldse Aa. Als de bomen kaal zijn, ziet u de burcht nog even vanaf de overkant. Via een houten brug gaat u naar de andere oever. Vanaf dit punt heet de rivier de Ruiten Aa. Met financiële steun van o.a. de Waddenvereniging zijn hier vistrappen aangebracht. Het pad buigt in de richting van een bosje, dat 's winters heel goed te herkennen is als een bult in het veld, de Giezelbaarg of Geselberg. In de middeleeuwen was hier een galgenveld. In de Burcht werd recht gesproken en de veroordeelden werden hier gehangen. Op een steen kunt u lezen over deze wrede geschiedenis.
U loopt terug via de vele houtwallen die deze streek kent, waaronder het Karel Schenkpad. Hier is nu, 2016, een buitenexpositie : foto's van Westerwolde, gemaakt door studenten van de Groningse kunstacademie Minerva.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info