Wandelroutes in Drenthe

Drenthe is een kleurrijke provincie met veel prachtige natuur: uitgestrekte groene bossen, gele zandverstuivingen en prachtig paarse heidevelden met schaapskuddes. De provincie leent zich daarmee uitstekend voor een heerlijke dagwandeling of meerdaagse wandeltocht.

Bekende wandelgebieden in Drenthe zijn: Dwingelderveld, Havelterberg, Drents-Friese Wold, de Drentse Aa en De Reest.

Wandelroutes

Groene Wissels

Groene Wissels zijn rondwandelingen van 10 tot ruim 20 km. Ze beginnen en eindigen bij hetzelfde treinstation of dezelfde bushalte. De wandelingen zijn zo makkelijk te bereiken met openbaar vervoer en lopen door mooie streken verspreid over Nederland. Je vindt Groene Wissels op www.groenewissels.nl


Meer Groene Wissels in Drenthe

NS-wandelingen

De NS-wandelingen beginnen meestal bij een treinstation, zijn gemarkeerd en er is een routebeschrijving beschikbaar. De serie NS wandelingen bestaat uit 46 wandeltochten, verspreid over Nederland, waaronder ook een aantal tweedaagse wandelingen.


Meer NS-wandelingen in Drenthe

Het Drentse Landschap

Het Drentse Landschap biedt haar bezoekers wandelroutes door haar terreinen aan. De wandelingen variƫren van 3 t/m 12 km. Bij de wandelingen is een routebeschrijving beschikbaar.


Meer Het Drentse Landschap wandelroutes in Drenthe

Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer biedt op haar terreinen verspreid over heel Nederland een groot aantal gemarkeerde wandelroutes aan. Deze wandelingen variƫren in afstand van 3 tot 10 km. Daarnaast hebben boswachters langere wandelingen uitgezet. Van deze wandelingen is een routebeschrijving beschikbaar. In de meeste gebieden van Staatsbosbeheer is de hond van harte welkom.


Meer Staatsbosbeheer wandelroutes in Drenthe

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten biedt meer dan honderd wandelroutes door heel Nederland. Korte en lange wandelingen door schitterende natuurgebieden. De wandelingen variƫren van 1 t/m 23 km en zijn in het algemeen gemarkeerd.


Meer Natuurmonumenten wandelroutes in Drenthe

Meerdaagse wandelroutes


   

Wandeluitgaven

Knapzakroutes