Achterhoekse Wandelingen

Achterhoekse Wandelingenveertien dagwandelingen

auteur(s)Gerard Wubbels en Henk Meinen
uitgeverijKoninklijke BDU uitgevers BV
ISBN9789087880187

Achterhoekse Wandelingen biedt de wandelaar een kleine 350 kilometer wandelplezier. De routes zijn zorgvuldig geselecteerd en nauwkeurig uitgezet in veertien verschillende dagetappes die in lengte variëren van twintig tot dertig kilometer. Al deze wandelingen zijn daarmee - ook voor de minder geoefende wandelaar - in een dag te lopen. Elke etappe begint en eindigt op dezelfde plek.

De etappes zijn verdeeld over het gehele gebied en laten zien wat de Achterhoek te bieden heeft: bossen, heidevelden, beken, plassen, akkers, weilanden, boerenerven en kastelen. De routes voeren onder meer door pittoreske kerkdorpjes in de stroomgebieden van Berkel, Regniet en Gelderse- en Oude Ijssel; de oude Hanzestad Zutphen; de uitgestrekte bosgebieden van het Montferland; de landgoederen Wierse, ’t Walfort, Landfort, Hackfort en Weldam en de kastelen Ruurlo, Wasserburg, ‘t Waliën en Slangenburg.

Topografische kaartjes in kleur vergezellen de routebeschrijvingen evenals de sfeervolle kleurenfoto’s. Mede daarom biedt deze gids, in zakformaat, een uitstekende manier om dit schitterende gebied te ontdekken!

De auteurs Gerard Wubbels en Henk Meinen zijn geboren en getogen Achterhoekers. Op vele wandelingen lieten zij hun voetsporen achter in de Achterhoekse grond. Altijd op zoek naar bijzondere plekjes en geen genoegen nemend met het meest gangbare. Zij zijn ook de makers en bedenkers van de lange afstand wandelingen AchterhoekPad, (Oude) IJssel-Rijnpad, HeerlijkheidsPad.

ISBN 978-90-8788-018-7. 144 pagina’s fullcolour.

Koninklijke BDU uitgevers BV Barneveld.
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info