Groene Wissel 36: Bunde

Geuller- en Bunderbos

Groene Wissel Bunde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Bunde

 • Startadres:

  station Bunde
  Spoorstraat 4
  6241 CL Bunde

 • Coördinaten:

  50°53’47” N   5°44’10” E

U gaat genieten van het Limburgse landschap ten noorden van Maastricht. Het Bunderbos, met een bijzonder rijke en zeldzame flora, is het steilste hellingbos van Nederland. Hier ontspringen diverse bronnen en komt u meerdere kabbelende beekjes tegen. Vooral in het voorjaar is het hier vanwege de rijke voorjaarsbloeiers een waar feest: sleutelbloem, bosanemoon, speenkruid, daslook en vele andere bijzondere soorten krijgt u dan te zien. Trek stevige, liefst hoge schoenen aan, u maakt een paar pittige klimmetjes.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Geuller- en Bunderbos

Ger Gommans, 21-07-2019

Al jaren reis ik dagelijks met de trein over het traject Sittard-Maastricht. Vaak bedacht dat het toch wel een bijzonder mooi bos moet zijn, gelegen tegen de helling. Vandaag de wandeling gelopen. Prachtig bos. Prachtige wandeling. Gewaarschuwd voor de beperkte horeca alles mee, toch jammer dat er niet ergens een kop koffie te krijgen is. Conclusie: prachtige achtertuin hebben we. Chris en Ger

Mooie afwisselende route

Walter de bruijn, 12-10-2018

Vandaag met schitterend weer deze wandeling gelopen. Zeer afwisselend met stevige klimmetjes, mooie uitzichten, maar ook wat vlakke gedeeltes. Het was heerlijk rustig onderweg. Horeca onderweg was (nog) niet open, zorg zelf voor eten en drinken. Wij hebben op 2 punten even moeten puzzelen om de goede weg te vinden. Zeker een aanrader.

Prachtige wandeling!

Hugo Mulder, 16-08-2018

16-08-2018 deze wandeling gelopen Super mooi vooral door de spoortunneltjes en de vele bronbeekjes. Een feest voor onze hond. Wel is de routebeschrijving niet altijd heel duidelijk maar met de wandelzoekpagina(kaartje) erbij kwamen we er wel uit.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info