Groene Wissel 187: Zaandam-Kogerveld

Tijdelijk geslotenDe routebeschrijving klopt (deels) niet meer en moet nagelopen worden.

Zaans Groen

Groene Wissel Zaandam-Kogerveld
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Zaandam

 • Startadres:

  station Zaandam Kogerveld
  Veldbloemenweg 2
  1508 WV Zaandam

 • Coördinaten:

  52°27’24” N   4°49’8” E

Dat groen komt u niet alleen tegen in de natuur rondom Zaandam en Zaandijk maar ook op de vele karakteristieke Zaanse huisjes en molens. Na een lange straat met bezienswaardige oude en nieuwe industrie, door een parkje en langs een kolossale molen wandelt u over de Zaanse Schans langs die Zaanse huisjes en molens; daar is ook het eerste kruidenierswinkeltje van ons aller Albert Heijn gevestigd. Na een prachtig graspad door rietlanden passeert u het Zaans Museum en wandelt over het gras langs de N515 (met een weids uitzicht op de Kalverpolder) naar recreatiegebied Jagersplas, waar u (wandelend over talrijke brugjes) zult genieten van het vele water en groen. I.v.m. het vogelbroedseizoen is het graspad door de rietlanden niet toegankelijk tussen 15-3 en 15-6. U kunt dan de Zaanse Schans teruglopen en vanaf het Zaans Museum de route vervolgen. Deze wandeling bevat minder asfalt, verkeer en verkeerslawaai dan de NS-wandeling Zaanse Schans. Denk eraan dat de Zaanse Schans tijdens zomerse dagen toeristisch druk kan zijn.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Erna Terpstra, 14-10-2018

Vandaag met mijn vriendin deze wandeling gelopen, erg leuk alleen zijn wij niet door gelopen naar de scoutinggebouw, dit was een beetje onduidelijk en je liep de zaanseschans weer uit achteraf hadden we dus echt dat end moeten doorlopen. Langs de snelweg dat pad viel kwa saaiheid best mee links was veel te zien van het natuurgebied. Bij 3 schuin naar beneden en langs het water het bosje in, is iets van ja je loopt langs het water kruip door sluip door en komt weer op bijna dezelfde plek uit.. Verder geen problemen ondervonden ook niet na de hoogspanningskabel zoals hieronder verteld. Het gebouw heeft idd een andere naam maar dit spreekt daar voor zich. Was weer fantastich

Oproep aan Hein Schilder

Bart van der Schagt, 13-07-2018

Hein, wil je mij je e-mail adres mailen, dan kan ik je vragen beantwoorden: info@wandeleninbeeld.nl

Wandeling 187

Hein Schilder, 12-07-2018

Vandaag 12 juli 2018 heb ik deze wandeling gedaan alleen het stuk langs de drukke provinciale weg (punt 3) is wat saai. Voor de rest heel mooie wandeling. De opmerking tussen haakjes bij punt 2 (Daarna is een graspad door rietlanden....enz.)is die van toepassing vóór of na de afslag na het scoutingsgebouw ? Ik ben geen ooievaarspaal tegen gekomen, wel een uitkijktoren. Punt 3: .. ga na de 1e brug... Langs het water loopt geen pad slechts het eerder genoemde voetspoor; wordt dit bedoeld ? Punt 3: Let op! Het bedoelde bosje is onbegaanbaar (overwoekerd) Advies: niet gebruiken. Even verderop ook niet gebruiken !! Punt 4: Na hoogspanningsmast schelpenpadje blijven volgen.Niet langs het water gaan want het padje is onbegaanbaar(ook overwoekerd). De Veldschuit heeft een andere naam gekregen. Overigens was deze mooie wandeling uitstekend beschreven. Dank U.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info