Groene Wissel 345: Rolde

Ballooerveld en Hunebedden

Groene Wissel Rolde
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Rolde

 • Startadres:

  bushalte Kerkbrink, Rolde
  Hoofdstraat
  Rolde

 • Coördinaten:

  52°59’18” N   6°38’40” E

Na het centrum, langs een paar oude boerderijen, een middeleeuwse kerk en de twee imposante hunebedden van Rolde kan uw tocht naar, langs en over het immense Ballooërveld beginnen: een enorm heidegebied, afgewisseld met kleine bosjes en een enkel ven. De wandeling er naar toe gaat langs het prachtige stroomdal van het Rolderdiep, een beekje. Na de flinke tocht (ook over slingerende heidepaadjes) over de grote stille heide wandelt u over vele landwegen langs het stroomdal van het Loonerdiep (met onderweg nog een hunebed) naar het prachtige natuurgebiedje Kampsheide, daar kuiert u langs een prachtig ven en door een jeneverbessenbosje. Vanaf daar is het niet ver meer naar de bushalte: over het voormalige spoortraject Assen-Stadskanaal (nu een prachtig wandelpad) wandelt u langs het unieke Streekmuseum 'Het Dorp van Bartje' en het pittoreske stationnetje van Rolde naar de Kerkbrink. Pas bijna aan het einde komt u langs de enige horeca onderweg; een zorgboerderij met koffie- en theeschenkerij, de Balloohoeve.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Mooie afwisselende route

Irma Zweekhorst, 16-06-2020

Op 13 juni deze route gelopen. We vonden hem erg mooi. Heel afwisselend, Hunebedden, bossen, heide beekdalen.

Prachtige route

Yolanda, 16-06-2020

Vandaag deze schitterende route gelopen. Eigenlijk ben ik geen fan van de heide, maar op deze bewolkte dag goed te doen. Een heel ander heidegebied dan bijv. bij Hilversum, veel grilliger. Een mooie, afwisselende route. ik wist niet dat Drenthe zo mooi is! Wel heel veel eikenbomen langs de route. De eikenprocessierups gelukkig nog niet gespot!

Review prachtige wandeling.

Steven Appels, 25-05-2020

Wandeling Groene Bus Wissels: Rolde, Ballooërveld en Hunebedden. We hebben op 23 mei 2020 de wandeling van 14 km gemaakt. Wat een aanrader is dit! Echt heel mooi en afwisselend qua landschap. Als je Rolde net uitloopt, dan kun je al genieten van de prachtige aanblik van de hunebedden D17 en D18. Dit is al een heel fijn en mooi begin. Na een stukje lopen kom je aan op de prachtige heide. Hier kun je over fantastische heidepaden heen lopen en genieten van het uitzicht. Heel uniek en mooi. Als je van de heide afkomt, loop je een stuk door het bos en langs prachtige velden. De roofvogels hebben we gespot. De natuur is werkelijk betoverend mooi. Als je op ongeveer 80% van de route zit, kom je langs een heel mooi pad waar hunebed D16 aan ligt. Voor ons was dit het mooiste hunebed. Als je de weg vervolgt, loop je langs een bosrand en het uitzicht is weer schitterend. Moe, maar voldaan kwamen we weer aan bij de kerk van Rolde waar wij onze wandeling begonnen. We hebben, met pauzes mee, 3 uur en 30 minuten over de wandeling gedaan. We kunnen iedere wandelliefhebber deze route warm aanbevelen. Laura en Steven Appels

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Stationskoffiehuis

Stationsstraat 14

9451 AJ Rolde

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info