Groene Wissel 458: Deventer

Langs de IJssel en door de binnenstad

Groene Wissel Deventer
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Deventer

 • Startadres:

  station Deventer
  Stationsplein 5
  7411 HB Deventer

 • Coördinaten:

  52°15’24” N   6°9’39” E

Voordat u over een wandelboulevard een flink stuk langs de uiterwaarden van de IJssel gaat kuieren, maakt u eerst een leuke wandeling door het vele groen dat Deventer u te bieden heeft. Het mooiste is wel het enorme park 'Het Nieuwe Plantsoen' met daarin een prachtige vijver, een dierentuin en een oude watertoren. Eenmaal langs de IJssel kunnen de diehards onder u er voor kiezen over de graspaden door de uiterwaarden te banjeren. Door de stad wandelt u door karakteristieke, sfeervolle Deventer straten en een enkel nauw steegje. Langs de Deventerkoekwinkel, de majestueuze Lebuïnuskerk (met prachtig uitzicht vanaf de te beklimmen toren), het Stadhuis, door gezellige winkelstraten en over het 'Vogeleiland' (met een paviljoen) loopt u weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Dick Duineveld

Bart van der Schagt, 27-05-2019

Bedankt voor het melden, Dick. Ik ga e.e.a. aanpassen.

Dikke van Dale ter ziele....

Dick Duineveld, 27-05-2019

Een leuke én onverwacht groene wandeling. Naast de fraaie binnenstad mooie parken en een fraai stuk langs de IJssel. Twee kleine veranderingen in de routebeschrijving. Bij 2: 'Aan het einde van dit asfaltwegje (een asfaltplek met bank) RA', de genoemde bank staat er niet meer. Bij 3: '....en na Grand Café Dikke van Dale LA...', Grand Café Dikke van Dale is ter ziele.... er wordt druk verbouwd en er komt andere horeca in het pand: Café Cuisine St. Maxime.

Tijdelijk kleine omleiding

Bart van der Schagt, 28-05-2017

Loop je bij de sportvelden tegen tijdelijke werkzaamheden aan de paden aan, volg dan deze kleine omleiding: voor het sportveldenhek LA en volg het pad langs het sportveld tot de rechterbocht. Daar LA naar de PC Hooftlaan en verderop kom je uit op J. van der Vondellaan.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info