Groene Wissel 509: Texel, Den Burg

De Hoge Berg

Groene Wissel Texel, Den Burg
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  11 km

 • Startplaats:

  Den Burg

 • Startadres:

  bushalte Elemert, Den Burg
  Elemert
  Den Burg

 • Coördinaten:

  53°3’8” N   4°47’49” E

Na het gezellige dorpje met pittoreske straatjes maakt u een afwisselende wandeling door Landschapreservaat De Hoge Berg. U kuiert daar over omwalde graswegen en -paden naar en door het op de berg gelegen bos Doolhof. Onderweg geniet u van het rustieke licht glooiende landschap en prachtige uitzichten. Daarna gaat de tocht over avontuurlijke graspaden door kleinschalig boerenland Brakenstein naar De Schans, welke u kunt bezichtigen. Na een stukje Waddenzeedijk en door natuurreservaatje Ceres voeren rustige binnendoorwegjes, prachtige graswegen en -paden en een schelpenpad u weer naar de bushalte in Den Burg. Daar kunt u het horecarijke centrum nog even induiken, want onderweg is er geen horeca. Honden zijn op deze route beslist verboden!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Lekkere Texel-tocht!

Frank van der Meer, 27-07-2018

Mooie zomerse wandeling over vakantie-eiland Texel. Omdat ik hem te kort vond voor de lange reis, heb ik deze fraaie Groene Wissel Den Burg gecombineerd met Groene Wissel Oudeschild. Ondertussen enorm genietend van natuurreservaat De Hoge Berg, de idyllische dorpjes Den Burg en Oudeschild, en het uitgestrekte Wad. Aanrader! Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/gwdenburg

Lammetjes

Yolanda, 29-04-2018

Verleden week deze tocht gecombineerd met GW 327. Je komt dan op een krappe 18 km. We waren speciaal voor de lammetjes naar Texel gekomen. We werden daarin niet teleurgesteld, ookal waren ze al wat groter. Vooral op de Hoge berg links en rechts lammetjes! We waren 30 jaar geleden voor het laatst op Texel geweest en nu weet ik weer waarom. Het landschap is saai, de Hoge Berg en Oudeschild uitgezonderd. Ik denk dat we hier voorlopig voor de komende 30 jaar (de rest van ons leven) niet meer komen. Hoewel we, door de lammetjes en het schitterende weer, wel een geweldige dag hebben gehad!

Waddendijk

Bart van der Schagt, 11-01-2018

Vanwege dijkverzwaringswerkzaamheden is een deel van de Waddendijk tijdelijk afgesloten. In punt 3 van de routebeschrijving kun je vanaf gebouwtje 1970 het onder de dijk gelegen fietspad volgen tot aan de Waterweg en daar volgens de routebeschrijving verder gaan.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info