Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief april 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief april 2011, de volledig vernieuwde nieuwsbrief van Wandelzoekpagina.

Veel wandelplezier.
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Wandelzoekpagina 10 jaar

Wandelzoekpagina 10 jaar

In 10 jaar tijd is Wandelzoekpagina uitgegroeid tot de grootste wandelsite van Nederland, waar de wandelaar alles kan vinden over wandelen: meer dan 3000 wandelingen, meer dan 3500 reacties van wandelaars, meer dan 3000 foto's en meer dan 350 topografische wandelkaarten. Wandelzoekpagina bedankt alle wandelaars die hier een bijdrage aan hebben geleverd.

Lees meer

Enquête vernieuwde site

Wandelzoekpagina viert het tienjarig bestaan met een vernieuwde site. De nieuwe welkompagina toont de laatste reacties op wandelingen, de nieuwste wandelkaarten, de nieuwste (wandel)boeken, komende wandeltochten en wandelnieuws. Wisselend wordt een wandeltip getoond. Laat horen wat je van de vernieuwde site vindt. Vul de enquête in.

Nieuwe NS-wandelingen 2011

Nieuwe NS-wandelingen 2011

Per 1 april 2011 zijn er weer vier nieuwe NS-wandelingen te lopen.
Boerskotten 11 of 17 km vanuit Oldenzaal, door een glooiend Twents landschap met karakteristieke boerderijen en landgoederen.
Geniedijk Hoofddorp - Haarlem, 18,5 km, langs de Stelling van Amsterdam naar de sfeervolle stad Haarlem.
Zaanse Schans Zaandam - Kogerveld - Koog-Zaandijk, 13 km, door recreatiegebied Jagersplas, langs oer-Hollandse polders en De Zaan naar De Zaanse Schans.
Mariapeel Horst - Sevenum - Deurne, 13 + 19,5 km, tweedaagse tocht van Limburg naar Brabant dwars door de Mariapeel.

Lees meer

Bloesemwandelingen

Bloesemwandelingen

De bloesempracht is weer losgebarsten. Geniet van een heerlijke wandeltocht langs een zee van bloeiende fruitbomen. Vanaf half april tot half mei bloeien de kersen-, pruimen-, peren- en appelbomen. Wandel langs de bloesempracht.

Lees meer

Vernieuwd: Noaberpad

Noaberpad voert de wandelaar van de Dollard naar de Rijn: een wandelroute van 415 km over de grens met Duitsland, door Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. In het graafschap Bentheim tussen Drenthe en Twente, in het Münsterland ten noordoosten van Winterswijk, rond Bocholt en tussen Emmerich en Kleve loopt het pad door Duitsland. Je kunt de nieuwe gids direct llen.

Lees meer

Nieuw: zakgids vogels van Nederland

Nieuw: zakgids vogels van Nederland

Het voorjaar is ook de tijd van de vogels. Eindelijk is er een vogelgids met echte kleuren, duidelijke plaatjes, verspreidingskaartjes en helemaal toegespitst op Nederland. Ik maak al bijna twee jaar naar grote tevredenheid gebruik van het uitgebreide Handboek Vogels van Nederland van dezelfde auteurs. Een schitterend boek, maar te groot om mee te nemen. Daar is dus nu verandering in gekomen met deze zakgids. Lees de recensie. Je kunt de zakgids direct llen.

Lees meer

Nieuw: wandelnetwerk Kempense Heide

Wandelnetwerk Kempense Heide loopt door een fraai decor van talrijke bossen, parken, tuinen en natuurgebieden. Vooral in het voorjaar geniet je hier volop met de kleurrijke lentebloeiers en het ontluikende groen. Met behulp van het knooppuntensysteem en de gedetailleerde overzichtskaart stippel je talloze fraaie wandellussen uit.

Adembenemende bloementapijten

Streek-GR Vlaamse Ardennen is een ideaal wandelgebied om de geur en kleur van de lentebloeiers op te snuiven. In de beukenbossen bloeien, geuren en kleuren dan achtereenvolgens tapijten van bosanemonen, hyacinten en daslook. Wandelzoekpagina biedt ook dagwandelingen in de Vlaamse Ardennen.

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl