Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief augustus 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief augustus 2011.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

200ste Groene Wissel

200ste Groene Wissel

Met de 200ste Groene Wissel maak je kennis met een mooi en rustig stukje Noord-Hollands polderlandschap waarbij je een prachtig, waterrijk natuur- en vogelreservaat passeert. Onderweg wandel je door Krommeniedijk met een fraai kerkje en langs twee voormalige Stelling van Amsterdam forten (Fort aan de Ham en Fort bij Krommeniedijk).

Lees meer

Groene Wissels

Groene Wissels

In ruim anderhalf jaar tijd is wandelend Nederland 200 schitterende wandelingen rijker geworden. Groene Wissels liggen verspreid over heel Nederland en hebben inmiddels vele enthousiaste fans. Dit alles heeft de wandelaar te danken aan inzet en enthousiasme van routemaker Bart van der Schagt. Geef Bart als dank een reactie op een Groene Wissel-wandeling.

Lees meer

Nieuw: Westerkwartierpluspad

Nieuw: Westerkwartierpluspad

Het Westerkwartierpluspad is een wandelroute van 165 km door het Groningse Westerkwartier en aangrenzende delen van Friesland en Drenthe. Het bijbehorende wandelboekje bevat 25 gedetailleerde kaarten van de route met bijbehorende routeaanwijzingen, afbeeldingen en toeristische informatie. Het routeboekje bestaat uit 84 pagina's en is geheel in full colour. De route verbindt een groot aantal reeds bestaande lokale wandelroutes die het Westerkwartier rijk is en biedt de gelegenheid om met een dagwandeling kennis te maken met dit gebied.

Lees meer

Wandelingen Wolfs Wandelplan

Wandelingen Wolfs Wandelplan

Rob Wolfs van Wolfs Wandelplan is bekend geworden als routemaker van de NS-wandelingen. Van 1997 t/m 2002 was hij projectleider van de NS-wandeltochten. Hij is ook verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van verschillende Lange-Afstand-Wandelpaden en vele andere bekende wandelprojecten. In samenwerking met Wandelzoekpagina publiceert Wolfs Wandelplan wandelingen, met routebeschrijving, topografische wandelkaart en eventueel GPS-track. Zo hebben vele wandelaars plezier van zijn werk.

Lees meer

Nieuw: Diashows

Er worden steeds meer foto's geplaatst bij de wandelingen. Als je nu op een foto klikt kun je ze als een diashow bekijken. De diashow geeft een mooie indruk van de wandeling die je wilt gaan lopen. Veel kijk- en wandelplezier gewenst.

Lees meer

Nieuw: wandelnetwerk Zuid-Dijleland

Nieuw: wandelnetwerk Zuid-Dijleland

Het Dijleland is een ideaal wandelgebied dat nooit verveelt. In het zuiden van het Dijleland snijdt de Dijle als een meanderend, groen lint in het Brabantse leemplateau. Het is de streek van het prachtige Meerdaalwoud en Heverleebos. Hier en daar stoot je op een kasteel en elk dorp heeft wel enkele boeiende verhalen en legenden te vertellen. In totaal bestaat het netwerk uit 300 kilometer trage wegen, waarvan 2/3de onverhard, met elkaar verbonden door middel van 232 knooppunten.

Lees meer

Nieuwe topogids GR 56

Nieuwe topogids GR 56

De nieuwe (Franstalige) topogids GR 56 neemt je mee naar het natuurpark Hoge Venen en de Oostkantons. Het hoofdtraject is 168 km lang + nog eens 84 km aan gemarkeerde verbinding- en aanloopstukken. De route start in Sankt-Vith en gaat dan richting Malmedy en verder door de Hoge Venen naar Monschau. Langs een stukje Duitsland, een aantal piepkleine dorpjes van de rustige Oostkantons en Reuland beland je terug in Sankt-Vith.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl