Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief juni 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief juni 2011.

Veel wandelplezier.
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Nieuw: Maas-Niederrheinpad

Nieuw: Maas-Niederrheinpad

Het Maas-Niederrheinpad is een prachtige route door Noord-Limburg en Nordrhein Westfalen door een voor velen vrij onbekend gebied. In dit grensoverschrijdende streekpad zijn het Maas-Swalm-Nettepad en Maasduinen-Nierspad opgenomen. Het resultaat is een bijzondere route waarbij riviertjes in het Nederlandse en Duitse grensgebied leidend zijn. De hoofdroute vormt een langgerekte lus (Venlo-Mook-Kevelaer-Wassenberg-Venlo) met op vier plaatsen verbindingsroutes van de Duitse naar de Nederlandse kant. Je kunt de nieuwe gids direct llen.

Lees meer

Wandelen in Friesland

Wandelen in Friesland

Leer Friesland kennen. Wandel langs elzensingels en vaarten, over oude zandpaden en kerkenpaden, door kleine buurtschappen en veenweidegebieden. Reini heeft 21 rondwandelingen beschreven in de Friese Wouden en het Westerkwartier. De wandelingen variëren van 8 t/m 21 km en zijn voorzien van een routebeschrijving, eenvoudig kaartje, foto's en horeca onderweg.

Lees meer

Topografische wandelkaarten

Topografische wandelkaarten

De topografische wandelkaarten van Wandelzoekpagina zijn gemaakt met de kaarten van de Topografische Dienst. Op de gedetailleerde kaarten is de wandelroute ingetekend en staan beginpunt, horeca en alternatieve routes aangegeven. Je kunt de gratis routebeschrijving en de wandelkaart afdrukken en direct op stap. Als abonnee kun je een heel jaar lang alle topografische wandelkaarten van Wandelzoekpagina afdrukken.

Lees meer

Handboek Natuurfotografie

Handboek Natuurfotografie

Het Handboek Natuurfotografie gaat verder waar andere fotoboeken ophouden. Behalve bediening van de camera en toebehoren ligt het accent op niet eerder beschreven aspecten van de natuurfotografie zoals benadering van flora en fauna in het veld en andere specifieke vaardigheden. Ook gaat het boek uitgebreid in op artistieke aspecten, kijkvaardigheid en idee-ontwikkeling. Concrete opdrachten met tips en veel voorbeeldfoto's voor fantasierijke natuurfotografie moedigen aan de opgedane kennis direct in praktijk te brengen. Je kunt het boek direct llen.

Lees meer

Fotograferende wandelaars

Veel wandelaars nemen hun camera mee als ze op stap gaan. Ze plaatsen hun foto's bij de wandeling op Wandelzoekpagina zodat je alvast een indruk krijgt van het gebied waar de wandeling door loopt. Als je een site hebt met wandelfoto´s kan ook jouw fotosite op Wandelzoekpagina vermeld worden.

Lees meer

Wandelen door de Hoge Venen

Wandelen door de Hoge Venen

De Hoge Venen is een schitterend wandelgebied met vele gemarkeerde wandelpaden waardoor je eenvoudig mooie korte of lange dagwandelingen kunt lopen. Door de uitgestrektheid vind je er nog genoeg rustige paadjes. Er is een gedetailleerde wandelkaart van de Hoge Venen, gemaakt in samenwerking met het Nationaal Geografisch Instituut. Op de kaart staan al de gemarkeerde wandelingen aangegeven. Wandelzoekpagina heeft de kaart opgespoord. Voor liefhebbers is de wandelkaart nog verkrijgbaar.

Lees meer

GPS-wandelingen Vlaanderen

Reisroutes.be biedt meer dan 20 GPS-wandelingen verspreid over heel Vlaanderen. De wandelingen variëren van 4 t/m 13 km en lopen tussen hopvelden, door kasteelparken en hellingbossen, door dorpskernen, holle wegen, bossen en weiden. De site geeft tevens informatie over aard van de wandeling, bereikbaarheid en een eenvoudig kaartje.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl