Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief november 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van november 2011.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Nieuw: gids Noord-Hollandpad

Nieuw: gids Noord-Hollandpad

De wandelgids beschrijft het 270 km lange pad tussen Texel en 't Gooi verdeeld over 13 etappes van 14 tot 28 km. Alle etappes zijn in beide richtingen beschreven met nadruk op landschappelijke en cultuurhistorische achtergronden. Het Noord-Hollandpad is gemarkeerd. De gids voegt hier topografische routekaarten, informatie over openbaar vervoer, eten, drinken en slapen aan toe. Het Noord-Hollandpad biedt de wandelliefhebber een scala aan landschappen en ontvouwt zich onderweg als een dwarsdoorsnede van de provincie in het onthaastende tempo van 4 kilometer per uur. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Nieuw: De loop van de Drentsche Aa

Nieuw: De loop van de Drentsche Aa

De Loop van de Drentsche Aa laat je kennismaken met alle facetten van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap. Ruim 150 kilometer loop je langs misschien wel de mooiste beek van Nederland. De Loop van de Drentsche Aa begint in Assen en eindigt in de stad Groningen. Het routeboekje telt zo'n 120 pagina's en is uitgevoerd als handig boekje met 'omvouwspiraal'. De etappes zijn ingetekend op topografische kaarten schaal 1 : 25.000. De routes zijn in beide richtingen beschreven. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Natuur in Nederland

Natuur in Nederland

Een boek om je vingers bij af te likken, dat is Natuur in Nederland. Auteur Frank Berendse neemt de lezer mee langs de voornaamste Nederlandse landschappen, van zeeklei tot heuvelland. Hij vertelt smakelijk en toegankelijk over de ontstaansgeschiedenis, wilde planten en dieren en hun onderlinge samenhang. Met de prachtige landschapsfoto's van Ruben Smit en aquarellen van Ed Hazebroek is het boek tevens een lust voor het oog. Naar buiten dus! Het boek biedt gratis 11 wandelingen door de beschreven natuur.

Lees meer

GPS-wandelen in Zuid-Holland

GPS-wandelen in Zuid-Holland

Recreatie Zuid-Holland biedt 40 GPS-wandelingen over jaagpaden en tiendwegen, door oude polders en open veenweidegebieden, door plassengebieden en de duinen van Voorne . Alle landschappen van Zuid-Holland komen aan bod. De wandelingen variëren van 5 t/m 27 km. Ga op stap en ontmoet de vele kanten van Zuid-Holland.

Lees meer

Liemers Knooppad

Liemers Knooppad

Het Liemers-Knooppad is een combinatie van een aantal wandelpaden in het gebied tussen Arnhem, de Duitse grens en Doetinchem. De rivieren Rijn, IJssel en Oude-IJssel zijn hier streekbepalend. De wandelpaden bieden zoveel mogelijk afwisseling tussen natuur, cultuurlandschap, buurtschap, dorp en stad. Het zijn nieuw wandelroutes van ongeveer 20 tot 25 kilometer. Alle routes zijn gemarkeerde rondwandelingen. De routes kunnen ook deels of in combinaties gelopen worden.

Lees meer

Trage wegen Dilbeek

Ontdek het glooiende groene landschap aan de westrand van Brussel en wandel over de Trage wegen van Dilbeek. De wandelingen gaan over kerkwegels, veldwegen, holle wegen en bospaden en lopen voor 50 tot 80% over onverharde wegen en paden. Trage wegen vermijden wegen die toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer én fiets- en voetpaden langs wegen voor auto's. Geniet van de rust en stilte. De wandelingen zijn beschreven en variëren van 5 t/m 15 km.

Lees meer

Nieuwe Groene Halte wandeling

Nieuwe Groene Halte wandeling

De nieuwe Groene Halte wandeling 'Op ontdekking langs trage wegen' laat je kennismaken met de groene heuvels van het Pajottenland. Op 10 km van Brussel kom je in een landschap terecht dat nog vrij is van massatoerisme en industrie: een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers. De wandeling loopt over paadjes die voornamelijk geschikt of bedoeld zijn voor niet-gemotoriseerd verkeer. Deze Groene Haltewandeling loopt tussen de stations van Dilbeek, Sint-Martens-Bodegem en Asse. Je hebt de keuze uit verschillende afstanden.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl