Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief september 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief september 2011.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Herfstwandelen in Duitsland

Herfstwandelen in Duitsland

Duitsland heeft zeer verrassende wandelroutes, dichtbij en met overweldigende natuur en unieke bezienswaardigheden. In de herfst staan deze wandelroutes er gekleurd bij. Zowel beginners als gevorderden vinden er volop uitdaging. De routes staan bekend om hun goede bewegwijzering en het goede onderhoud. In de gezellige en typisch Duitse pensionnetjes, hotels en restaurants langs de routes word je met open armen ontvangen. Bekijk de wandelroutes en wandelaanbiedingen.

Lees meer

Wandelkaarten Duitsland

Handige hulpmiddelen zijn de water- en scheurvaste wandelkaarten van Eifelsteig, Rothaarsteig, Rennsteig en Harzer-Hexen-Stieg. Je kunt ze direct llen in de webwinkel van Wandelzoekpagina.

Lees meer

Wandelen langs Amsterdams historie

Wandelen langs Amsterdams historie

Wandelaars kunnen met behulp van deze 366 pagina's tellende stadsgids 'Een kleine stadsgids van Amsterdam' de geschiedenis vanaf 1300 tot nu letterlijk nalopen. In woord en beeld wordt bijvoorbeeld uitvoerig stilgestaan bij de stadsuitbreidingen, de verschillende stadsrampen en de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog. Mede dankzij de heldere, beeldende teksten van Geert Mak - maar zeker ook door de in het boek te vinden illustraties - wordt de Amsterdamse geschiedenis op een aanstekelijke manier tot leven gebracht.

Lees meer

Het Jabikspaad

Het Jabikspaad is een 150 km lange wandelroute van het Friese St. Jacobiparochie tot het Overijsselse Hasselt. De route is gemarkeerd met een blauw vierkant waarop een gele wulk is staat afgebeeld. De route vormt het Friese deel van de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. In de gids staan kaartjes met ingetekende route, een routebeschrijving en overnachtingsadressen. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Wandelgids Limburg

Wandelgids Limburg

Jos Wlazlo heeft in navolging van de succesvolle wandelingen in Zuid-Limburg nu ook al 70 wandelingen uitgezet in Midden-Limburg. De wandelingen zijn minder steil dan in Zuid-Limburg maar de variatie is groot. Je kunt wandelen door heide en bossen van De Meinweg, door de prachtige Heldense bossen of langs de Roer, de Swalm of de Maas. De rondwandelingen variëren van 6 t/m 17 km en zijn alle voorzien van een duidelijke routebeschrijving.

Lees meer

Nieuw: wandelnetwerk West-Friesland

Het Recreatieschap West-Friesland werkt aan een regionaal wandelnetwerk. Het netwerk voorziet in 553 km wandelroutes vanaf 32 startpunten, waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande wegen en paden, nieuwe wandelverbindingen (o.a. over boerenland) en voorzieningen om sloten en vaarten over te steken. Het eerste stukje wandelnetwerk is klaar. Je kunt er nu al wandelen langs knooppunten.

Lees meer

Wandelnetwerk De Merode

Wandelnetwerk De Merode

Domein de Merode serveert een fantastische brok groen in het grensgebied van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Die natuur ontdek je bij voorkeur te voet met het zopas voltooide wandelnetwerk. Het wandelnetwerk de Merode omvat zorgvuldig uitgekozen trajecten. De paden kruisen elkaar bij knooppunten. De rechthoekige rood-witte borden met nummers en de infoborden houden je onderweg op het juiste pad. De gloednieuwe wandelkaart presenteert ruim 500 kilometer prinsheerlijk platteland.

Lees meer

Wandelen in Waalse natuurparken

Wandelen in Waalse natuurparken

In de nieuwe wandelgids Randonnées en Boucle les Parcs Naturels de Wallonie zijn negen Waalse Natuurparken geselecteerd, met telkens twee dagwandelingen. De afstand varieert tussen 15 en 24 km, in te korten met binnenlussen. Telkens wordt een GR-pad gecombineerd met lokale paden. In de gids staat per park kaartjes, informatie over bereikbaarheid, over eten en drinken en toeristische informatie.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl