Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief oktober 2011Hierbij ontvang je de nieuwsbrief oktober 2011.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Herfstwandelen met NS

Herfstwandelen met NS

Lekker met laarzen of bergschoenen door de bladeren stappen. Bijzondere vogels, onverwachte landschappen, goudgele bladeren en bronstig herten ontmoeten. Vier NS-wandeling zijn uitermate geschikt voor een heerlijke herfstwandeling. Wandel door het heuvellandschap rond de Holterberg, over de onverharde paden van natuurgebied Planken Wambuis, langs bossen, vennen, beekdalen en heidevelden in natuurgebied De Kampina of door Nederlands grootste 'levende' stuifzandgebied.

Lees meer

Wandeling van de maand

Wandeling van de maand

Met haar beboste heuvels en glooiende akkers staat de omgeving ten oosten van Nijmegen bekend als een schitterend en zeer geliefd wandelgebied. Er zijn daar dan ook volop LAW's, streekpaden en NS-wandelingen te vinden. Met Groene Wissel Nijmegen zul je deze niet echt veel tegenkomen, sterker nog je volgt de wat minder bekende (dus ook stillere en soms wat avontuurlijkere) paden en (land)wegen. De rondwandeling loopt door de Ooypolder en over de Duivelsberg.

Lees meer

Wandelen in Utrecht

Wandelen in Utrecht

Met een 2000 jaar oude historie en 1400 rijksmonumenten is Utrecht een van de meest monumentale steden van Nederland. Het gros daarvan ligt binnen de singels. De gids 'Wandelen binnen de singels van Utrecht' laat je in zes wandelingen kennis maken met de historische binnenstad van Utrecht. Naast de vele monumenten krijgt ook de historie van Utrecht veel aandacht. Vooral waar die in het huidige stadsbeeld nog zichtbaar en tastbaar aanwezig is. Je kunt het boek direct llen.

Lees meer

Wandelgids Voerstreek en land van Herve

Wandelgids Voerstreek en land van Herve

Naast Zuid- en Midden-Limburg heeft wandelgids Jos Wlazlo ook al meer dan 50 wandelingen uitgezet in de Voerstreek en het land van Herve. De wandelingen lopen over rustige veldwegen, door schitterende hellingbossen, langs slingerende riviertjes, kleine kapelletjes, pittoreske vakwerkhuisje en bronnen met helder drinkwater. Heuvel op en heuvel af loop je door een prachtig land met schitterende panorama's. De rondwandelingen zijn gratis en variëren van 6 t/m 18 km. Je komt langs de lokale horeca waar je kunt genieten van een dorstlessend drankje of de culinaire gastvrijheid van de streek.

Lees meer

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Hoven

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Hoven

Wandelnetwerk Kempense Hoven serveert 480 kilometer wandelplezier langs kastelen, villa's, forten en veel groen. De naam Kempense Hoven verwijst naar de vroegere buitengoederen van de stedelijke burgerij en kastelen van plaatselijke landadel. Naast kastelen, villa's en forten ontdek je tijdens je wandeling veel groen: oude kleiputten langs het kanaal, heidestroken, de ongerepte Antitankgracht en het legendarische Zoerselbos. Ten slotte is er de deugddoende stilte. Die krijg je er in de Kempen overal gratis bovenop.

Lees meer

Nieuw: Dagstappergids Frans-Vlaanderen

Nieuw: Dagstappergids Frans-Vlaanderen

Na het succes van de 5 Vlaamse Dagstappers kon een gids met dagvullende wandelingen in het stukje Vlaanderen over de Schreve niet langer uitblijven. Het boek beschrijft 15 schitterende dagtochten over de mooiste GR-paden van Noord-Frankrijk. De wandellussen leiden je door de prachtige landschappen van Frans-Vlaanderen. De wandeling variëren van 14 à 30 km, zijn duidelijk uitgetekend op topografische kaarten. De gedetailleerde routebeschrijving wordt aangevuld met achtergrondinformatie over de landschappen, bezienswaardigheden en overnachtingsadressen waar je langskomt. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl