Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief juli 2012Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van juli 2012.

Veel wandelplezier,

Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Nieuw Streekpad: De Brabantse Wal

Nieuw Streekpad: De Brabantse Wal

Het nieuwe Streekpad De Brabantse Wal is een gemarkeerde rondwandeling van 112 km die de wandelaar langs een bijzonder stukje Nederland voert. De Brabantse Wal markeert de overgang van de Zeeuwse kleipolders naar het Brabantse zand. Het is een landschap met onverwachte hoogteverschillen en panorama's die het wandelen een extra dimensie geven. Vanuit Bergen op Zoom slingert de wandelroute zich langs de Brabantse Wal en door het oude vestingstadje Steenbergen, langs bijzondere Brabantse dorpen en boerderijen. In de gids staan routebeschrijving, wandelkaartjes, informatie over de omgeving, etappesuggesties en OV-informatie. Je kunt de nieuwe gids direct llen.

Lees meer

Zomerse NS-wandelingen

Zomerse NS-wandelingen

Inspirerende landschappen en steden vormen het decor van deze vijf heerlijke NS-wandelingen waarvan er vier net nieuw zijn uitgezet. Wandel door het gevarieerde landschap van de Vecht, langs de fruitbomen bij de Linge, langs weilanden, akkers, boerderijen en weteringen, beukenlanen en bosjes rond landgoed Nijenhuis of door de bruisende steden Amsterdam en Rotterdam. Geniet van de zomer.

Lees meer

Wandeling van de maand

Wandeling van de maand

Met deze afwisselende boswandeling kun je genieten van de zon. Het bos biedt beschutting tegen zon (en regen). Voor liefhebbers van volle, afwisselende bossen en af en toe een stevige klim is deze wandeling het neusje van de zalm. Jje maakt een wandeling door het Sprengenbos, de Bilderbergbossen, over de befaamde Italiaanseweg, langs Heveadorp en door landgoed Duno naar Kasteel Doorwerth. Na een koffiestop in het gezellige kasteelrestaurant wandel je langs de unieke Wodanseiken terug naar het station. Van de wandeling zijn een routebeschrijving en wandelkaart beschikbaar.

Lees meer

Wandelroutes in Nederland

Wandelroutes in Nederland

Wandel in kleurrijk Drenthe met veel prachtige natuur, groen Gelderland met boerenland en zandpaden, uitgestrekte bossen, zandverstuivingen en heidevelden of geniet van de rust in het volle Zuid-Holland met wandelingen door prachtige natte duinen, over heerlijke stranden en door de uitgestrekte weilanden van Het Groene Hart. Overal in Nederland zijn voldoende mogelijkheden om een mooie wandeling te maken. Per provincie geven we je tips voor wandelgebieden en schitterende wandelroutes die de provincies te bieden hebben.

Lees meer

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Meren

Nieuw: Wandelnetwerk Kempense Meren

Wandelnetwerk Kempense Meren biedt 270 kilometer wandelplezier in het waterrijke landschap van de gemeenten Dessel, Mol en Retie. Je wandelt door schitterende natuurgebieden en aantrekkelijke recreatiedomeinen. Bijzondere plekken zijn de watermolen aan de Kleine Nete en de norbertijnenabdij van Postel. Hier kun je de wandeling op een aangename wijze afronden met een abdijbiertje. De wandelkaart van het netwerk op schaal 1:25.000 toont o.a. het gebied en de wandelmogelijkheden, knooppuntnummers, bezienswaardigheden en horeca. Bij de kaart hoort een boekje met zes suggesties voor lusvormige wandelingen.

Lees meer

GR-wandelroutes met GPS-track

Maak wandelingen langs de kust bij De Panne, wandel door de Vlaamse Ardennen of door het Limburgse land. Het boek 'De 50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen' bevat 50 unieke rondwandelingen langs de mooiste Grote Routepaden van Vlaanderen. De wandelroutes variëren van 20 tot 25 km en zijn deels gemarkeerd. Verkortingen zijn mogelijk. Van alle wandelingen is een gratis GPS-track beschikbaar.

Lees meer

In het boek 'De 50 mooiste dagwandelingen langs GR-paden in Vlaanderen' zijn de 50 unieke dagwandelingen gebundeld. Elke wandelroute wordt gedetailleerd beschreven en staat ingetekend op een topografische kaart. Elke wandeling is voorzien van informatie over startpunt, aard van de weg, bewegwijzering en achtergrond over de streek. Je kunt het boek direct llen.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl