Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief juni 2012Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van juni 2012.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Nieuw: Haarlemmermeer in 8 wandelroutes

Nieuw: Haarlemmermeer in 8 wandelroutes

De Haarlemmermeer is misschien niet het eerste gebied waar je aan denkt als je gaat wandelen, maar deze gids zal je daarover van gedachten laten veranderen. De Haarlemmermeer biedt recreatiebossen, landgoederen, een Ring- en een Geniedijk. In de gids worden wandelingen beschreven lang, over en door die Geniedijk, de Ringvaart, recreatiebossen, polderpaden en landgoederen, in recreatiegebied Spaarnwoude en in het Amsterdamse Bos. Met deze gids ervaar je de Haarlemmermeer op een nieuwe manier. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Opruiming wandelboeken

Opruiming wandelboeken

Een uniek aanbod: kies 5 wandelgidsen en betaal slechts 10 euro. Je hebt de keuze Het Achterhoekpad, Oude IJssel-Rijnpad, Vlinders in de Gelderse Vallei, Land naast de rivier, Kurken en kuieren (en andere titels). Of l 12 KNBLO-wandelgidsen voor slechts 10 euro. Van elke provincie een wandelgids voor meerdaagse wandelingen, zoals o.a. Noord-Hollandpad, Drenthelaarpad, Grensdijkjespad, Hunze- en Fivelpad.

Lees meer

Zimmer frei 2012

Zimmer frei 2012

Met de vakantie voor de deur is een geheel vernieuwde editie van Zimmer Frei verschenen. De gids bevat duizenden vakantieadressen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Zimmer Frei leidt je naar rustige dorpjes niet ver van de Autobahnen (handig op doorreis!) en naar toeristische plaatsen in de bekende vakantiegebieden. Het accent ligt op gastvrije pensions, B&B adressen, herbergen en kleine hotels waar u gemiddeld 25,00 euro per persoon per nacht met ontbijt betaalt. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Wandelingen bewaren populair

Wandelingen bewaren populair

Wandelaars zijn erg enthousiast over de nieuwe mogelijkheid om wandelingen te bewaren. Je kunt wandelingen bewaren als je ze binnenkort wilt gaan lopen of als je ze gelopen hebt. Bij de bewaarde wandelingen kun je persoonlijke notities plaatsen. Zo kun je voor jezelf - of met je hele wandelgroep - een archief opbouwen. We hebben deze mogelijkheid dan ook uitgebreid. Je kunt nu bij de wandeling de datum opgeven waarop je de wandeling hebt gelopen. Je kunt de bewaarde wandelingen sorteren, selecteren en direct de notities inzien.

Lees meer

Boerenlandpaden

Boerenlandpaden

De boerenlandpaden in het Land van Wijk en Wouden zijn bijzondere wandelroutes dwars door de weilanden met het grazende vee. In het buitengebied tussen Leiden, Zoetermeer en Alphen aan den Rijn is boerenland toegankelijk gemaakt voor wandelaars. Zes wandelroutes zijn in het boerenland gemarkeerd met stickers en bordjes en worden door de boeren zelf onderhouden. Buiten het broedseizoen (15 maart t/m 15 juni) is iedereen welkom een wandelingetje te maken tussen het vee, over opstapjes en door klaphekjes.

Lees meer

Wandelen met De Telegraaf

Wandelen met De Telegraaf

Verslaggever Joop Duijs van De Telegraaf wandelt al vele jaren door stad en platteland. Zijn verhalen verschijnen in de krant. De routebeschrijvingen staan op internet. Wandel door de duinen van Schoorl na de brand, maak een prachtig ommetje over de Mookerheide of loop door de havens en over de Erasmusbrug in verrassend Rotterdam. De wandelingen variëren van 10 t/m 23 km.

Lees meer

Wandelen in Kempen en Maasland

Wandelen in Kempen en Maasland

Het Regionaal Landschap Kempen en Maasland in Belgisch Limburg bestaat uit de grenzeloze landschappen van de Hoge Kempen, de Maasvallei en het Kempen-Broek. Het gebied biedt een grote variatie aan natuur en meer dan 700 km bewegwijzerde wandelroutes. De wandelgebieden in de Hoge Kempen, Kempen-Broek en de Maasvallei zijn uniform bewegwijzerd. De startplaatsen zijn steeds aangeduid langs de invalswegen. Je kunt er je auto kwijt. Passeer even langs het startbord om je wandeling te kiezen en volg de symbolen van de wandeling. Er is ook een nieuwe natuurreisgids over dit gebied verschenen.

Lees meer

Nieuw: GR 129 -Sud

Nieuw: GR 129 -Sud

Het wandelpad Dwars door België van de kust tot in de Ardennen is compleet. Dankzij de inzet van Vlaamse en Waalse vrijwilligers is dit project nu volledig gerealiseerd. GR 129 toont al het moois dat Vlaanderen en Wallonië aan platteland en heuvelland te bieden hebben. De route brengt je op plaatsen waar je anders nooit zou komen. Het Vlaamse deel van Brugge tot Ronse en het Waalse stuk van Ellezelles tot Dinant waren al langer klaar. Nu is ook het vervolgtraject van Dinant tot Aarlen klaar om te bewandelen.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl