Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief maart 2012Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van maart 2012.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Klompenpaden door boerenland

Klompenpaden door boerenland

Klompenpaden zijn rondwandelingen in het agrarisch cultuurlandschap. Ze lopen over historische paden zoals oude kerkenpaden, jaagpaden tiendwegen en hessenwegen. Rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer. De paden vertellen wandelaars over de geschiedenis van de omgeving. Je hebt keuze uit meer dan 40 fraaie Klompenpaden in de provincies Utrecht en Gelderland. De routes zijn allemaal gemarkeerd.

Lees meer

Meer dan 550 wandelkaarten voor 12 euro

Meer dan 550 wandelkaarten voor 12 euro

Op Wandelzoekpagina vind je meer dan 2900 gratis wandelingen. Met de bijbehorende topografische kaarten wordt het nog makkelijker om de wandeling te lopen. De wandelingen liggen verspreid over heel Nederland. Op de wandelkaarten staat de route ingetekend. Met een abonnement kun je meer dan 550 wandelkaarten afdrukken. Een abonnement kost slechts 12 euro per jaar. Meld je aan als abonnee en ga direct op stap met een wandelkaart.

Lees meer

Een wandeling rondom de Veluwe

Een wandeling rondom de Veluwe

Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig gaat er prat op dat ze geen gewone boeken maakt, maar de 'andere' reisgids en cultuurhistorische uitgaven met een regionaal tintje. Daar slagen ze aardig in en dat is ook te zien aan de jongste loot aan de stam: 'Een wandeling rondom de Veluwe'. De route is ingedeeld in 20 etappes van 10 tot 22 km. Begin- en eindpunten van de etappes zijn met openbaar vervoer bereikbaar zodat de etappes apart te lopen zijn. Lees de recensie van Rob Wolfs. Je kunt het boek direct llen.

Lees meer

Pluk de lente met NS-wandelingen

Pluk de lente met NS-wandelingen

Langzaam ontwaakt de natuur en alles begint te bloeien en groeien. Wandel langs de mooiste fruitboomgaarden met volle bloesems en weilanden met dartelende lammetjes. Met vijf NS-wandelingen loop je langs Limburgse fruitboomgaarden, weilanden en groene bossen, door het land van Cuyk, door de Hollandse Biesbosch of over jaagpaden door het Groene Hart.

Lees meer

Populairste Groene Wissels

Populairste Groene Wissels

De populairste Groene Wissels zijn:
1. Groene Wissel Zandvoort,
2. Groene Wissel Den Dolder,
3. Groene Wissel Castricum,
4. Groene Wissel Steenwijk,
5. Groene Wissel Amsterdam-CS.

Lees meer

Gratis met de trein

Op zondag 18 maart 2012 kan iedereen voor de 11e keer gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk. Een ideale gelegenheid om een Groene Wissel, NS-wandeling of andere wandeling te gaan lopen.

Lees meer

Wandelen rond Amsterdam

Wandelen rond Amsterdam

Amsterdam wordt aan alle kanten omgeven door ruimte en groen. Wandel na een tochtje met het pontje over het IJ door het weidse Waterland, vanaf station Sloterdijk door groene stadsparken, door het Amsterdamse Bos, langs het riviertje De Gein en door de Gaasperplas, langs de Vecht en door de polders bij Weesp. De Groene Wissels rond Amsterdam brengen je er. Van al deze wandelingen is een routebeschrijving, GPS-track en wandelkaart beschikbaar.

Lees meer

Transardense route

Transardense route

De Transardense route is 153 kilometer lang en slingert dwars door het hart van de Ardennen van La Roche tot Bouillon. Je wandelt dagenlang door uitgestrekte bossen, langs oevers van rivieren met snelstromend water en door stille Ardense dorpen. Deze meerdaagse wandeling verbindt de valleien van de Ourthe, Lesse, Lhomme en Semois, waardoor je flink klimt en daalt. Maar dat levert je dan ook mooie panorama's over deze schitterende streek. De route is gemarkeerd en je kunt zelfs overnachtingen en bagagevervoer laten regelen.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl