Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina

Nieuwsbrief mei 2012Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van mei 2012.

Veel wandelplezier,
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Struinen langs de Waal

Struinen langs de Waal

Wandel door kruiden- en bloemrijke uiterwaarden, over grasrijke paden, rivierduinen en zandstranden. Zo beleef je de rivier van dichtbij. De struinroutes lopen over onverharde paden en strandjes, door weilanden en wilgenbossen. Met de wandelschoenen aan, broodtrommel in de rugzak en de verrekijker in de aanslag doorkruis je de uiterwaarden. Er zijn vijf wandelroutes die variëren in lengte van 20 tot 42 kilometer. Wandelingen voor avonturiers. Het is ook mogelijk een deel van een route te wandelen.

Lees meer

Vernieuwd: Maarten van Rossumpad

Vernieuwd: Maarten van Rossumpad

Het vernieuwde Maarten van Rossumpad is met 80 km verlengd van Ommen naar Steenwijk. Je treedt in de voetsporen van de vijftiende eeuwse Gelderse krijgsheer Maarten van Rossum en doorkruist Betuwse uiterwaarden, Veluwe bossen, vallei van de Vecht, Overijsselse veengebieden en Drentse esdorpenlandschap. Zo krijg je een zeer gevarieerd beeld van het Nederlandse landschap. In de routegids vind je de routebeschrijving (in twee richtingen beschreven), beeldende fotografie en gedetailleerde topografische kaarten. Tevens bevat de gids een schat aan achtergrondinformatie over het landschap, (cultuur)historie en bezienswaardigheden, praktische informatie over openbaar vervoer en overnachtingsadressen. Je kunt de gids direct llen.

Lees meer

Wandelen in Noord-Holland

Wandelen in Noord-Holland

Met het Noordhollands Dagblad wandel je door bijzondere plekken in Noord-Holland: door polders bij Obdam, Schermerhorn of Nederhorst den Berg, door mystieke buitenplaats Nijenburg bij Heiloo, langs het Gein, door de duinen en over het strand. Volg de gierzwaluw in Haarlem of wandel door de historische plaats Medemblik. De wandelingen variëren van 2 t/m 17 km en zijn voorzien van een routebeschrijving en routekaart.

Lees meer

Nieuw: Tien Heuvelrugse wandelroutes

Nieuw: Tien Heuvelrugse wandelroutes

Deze wandelgids biedt wandelmogelijkheden in het prachtige landschap van de Utrechtse Heuvelrug tussen Doorn en Elst. De 10 wandelroutes variëren van 4,5 tot 15 km en zijn voorzien van ingetekende wandelkaart, beschrijvingen van de landgoederen, kastelen, boerderijen en de omringende natuur die je tegenkomt. Bijzonder aan deze gids is dat bovendien 28 vogels die in het wandelgebied voorkomen, zijn beschreven naar herkenning, vliegbeeld, geluiden en gedrag. De wandel- en vogelgids biedt de wandelaar daarmee het verhaal van een bijzonder stukje zuidelijke Heuvelrug. Je kunt de wandelgids direct llen.

Lees meer

Natuurlijk Amsterdam

Natuurlijk Amsterdam

Remco Daalder kent als stadsecoloog elk stukje natuur in Amsterdam. Hij vertelt er zeer aanstekelijk over in dit boekje met tien wandelingen in de stad plus zes in de bekende 'buitengebieden' als de waterleidingduinen en Botshol. Remco Daalder onthult in dit boek zijn natuurstad. Hij stippelt een aantal routes uit en laat je zien waar je op moeten letten. Ga op zoek naar de krooneendendisco, ontdek de pinguïn van de grachtengordel en lees waarom meerkoeten een voorkeur voor blauw hebben (en sommige voor rood). De stad zal nooit meer dezelfde zijn.

Lees meer

Vernieuwd: Schneiderspad GR565

Vernieuwd: Schneiderspad GR565

De nieuwe topogids bundelt twee vernieuwde paden in de Kempen: De GR 565 of het Sniederspad (121 km) en de Streek-GR Kempen (253 km). Het Sniederspad voert van Antwerpen tot Bladel, net over de Nederlandse grens. De GR biedt de wandelaar een schitterend parklandschap. Tijdens Streek-GR Kempen voel je de stilte die over de velden hangt, de bossen die er oeroude verhalen kreunen. De nieuwe topogids bevat een nauwkeurige routebeschrijving, uitgebreide toeristische en streekinformatie, gegevens over openbaar vervoer en tips voor bevoorrading en overnachting. De route is ingetekend op topografische kaarten (1/50 000). De gids biedt ook talrijke suggesties voor dagtochten.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl