Wandelzoekpagina
ContactNieuwsbriefWandelkaartenWandelZappBuiten de binnenstad
Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina Wandelzoekpagina


Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van juni 2014.

Veel wandelplezier
Stefan Horn
Wandelzoekpagina

Het stroomdal van De Drentse Aa

Het stroomdal van De Drentse Aa

Het beekdallandschap van De Drentse Aa zorgt voor prachtige uitzichten en is extra aantrekkelijk door de vele zandpaden in dit gebied.

Met de Drentse Aa is het oude, typisch Drentse esdorpenlandschap bewaard gebleven: de Saksische boerderijen rond de brink, de akkers op de bolle essen, de hoger gelegen velden en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal.

Maak een korte wandeling of een dagwandeling door dit schitterende wandelgebied of wandel 150 kilometer langs de loop van de mooiste beek van Nederland.

Lees meer

Wandelen langs rivieren

Wandelen langs rivieren

Wandel over dijken, struin door de uiterwaarden, loop over de kades. Wandelen langs rivieren is bijzonder. Je ziet steeds weer andere beelden, schepen die voorbij varen, uiterwaarden, wielen en killen.

Bert Dingemans heeft een bijzondere band met rivieren. Op zijn website StroomWaarts wil hij dit graag delen met andere wandelaars. Zijn rivierwandelingen variëren van 7 t/m 20 km en zijn voorzien van een kaartje, routebeschrijving en GPS-track. Daarnaast legt hij bijvoorbeeld uit waar de naam Tiendweg vandaan komt en wat een papklok of een gierpont is.

Lees meer

Verwen je voeten

Verwen je voeten

Je voeten verdienen veel aandacht en verzorging. Zeker met de Vierdaagse in aankomst, maar eigenlijk voor elke wandeling. Bij het wandelen doe je de meeste aanspraak op je voeten. Je gebruikt ze intensief, al je gewicht steunt erop en blaren, eelt of eksterogen kunnen het wandelen bemoeilijken. Genoeg reden om extra aandacht aan je voeten te den. Dus geven we je tips om voetklachten te voorkomen en je voeten te verwennen.

Lees meer

Wandeling van de maand

Wandeling van de maand

Trage Tocht Waalwijk is een mooie Brabantse wandeling aan de rand van het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. Vanaf de rand van Waalwijk loop je direct door het groen en langs plassen naar het stille en uitgestrekte natuurgebied. Halverwege is het goed rusten en pannenkoeken eten bij Herberg De Drie Linden.

Van de wandeling zijn een routebeschrijving, een GPS-track en een wandelkaart beschikbaar. Je kunt de wandeling ook lopen met je smartphone met de wandelapp WandelZapp.

Lees meer

Nieuw: Kruisen en kapellen

Nieuw: Kruisen en kapellen

Limburg ligt bezaaid met wegkruisen en veldkapellen. Veel daarvan staat gewoon buiten in de vrije natuur en zijn dus bij uitstek geschikt om al wandelend te ontdekken.

Dat kan met deze nieuwe wandelgids met twaalf wandelingen variërend van zeven tot en met achttien kilometer lengte. De wandelroutes lopen door héél Limburg, langs mooie en vaak verstilde plekjes, waar kruisen en kapellen het best tot hun recht komen.

Lees meer

Deel met je vrienden

Deel met je vrienden

Laat je vrienden ook genieten van Wandelzoekpagina. Deel deze nieuwsbrief met je vrienden via Twitter, Facebook, Linkedin of Google-plus.

Lees meer

Voor reacties: info@wandelzoekpagina.nl