Ankeveense Plassen

Bussum Zuid - Weesp: Bos, plassen en polder

Ankeveense Plassen
 • Bron:

  NS-wandelingen

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Bussum Zuid

 • Startadres:

  station Bussum Zuid
  Struikheiweg 5
  1406 TK Bussum

 • Coördinaten:

  52°15’54” N   5°9’44” E

Bos, plassen en polder. Over de Franse Kampheide wandel je naar de Gooise Lusthoven. Op de toenmalige woeste gronden werden imposante landhuizen gebouwd, die dienst deden als zomerverblijf voor voorname families.
Nu probeert de Vereniging Natuurmonumenten deze waardevolle landgoederen in hun oorspronkelijke staat te behouden. Slingerpaden, lanen en waterpartijen kenmerken dit prachtige gebied. Na een bezoek aan het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten loop je al snel het bos uit. Het graspad langs de mooie Ankeveense Plassen kan drassig zijn. De Vecht kruisen en via het streekpad Stelling van Amsterdam de eeuwenoude Aetsveldse Polder in naar het stadje Weesp. Hier kun je weer op de trein stappen.

Reacties op wandelingen

Gelopen op 17 augustus 2018

Engelien De Jong, 21-08-2018

Deze wandeling individueel gelopen. Het eerste stukje, op de hei bij Bussum, was even zoeken, maar verder ging het vinden van het pad zonder al te veel moeite. Leuke, afwisselende wandeling. Vond de stukken door het gras wel lang, wel goed dat beschreven staat hoe lang zodat je niet gaat twijfelen of je goed zit. Zouden best wat meer stickers/paaltjes langs de route mogen staan. Prachtige foto's kunnen maken, vooral langs de Ankeveense plassen.

Aardige wandeling

Andre2, 06-06-2015

Dit is een aardige wandeling met vooral veel afwisseling. Vooral het eerste deel van de route is fraai. De route tussen de Vecht en Weesp is m.i. een NS wandeling wat onwaardig. Te saai (en zicht op jaren tachtig woonwijken). Gelukkig maakt Weesp het teleurstellende einde weer wat goed. Het stuk door o.a. Bantam (vrij aan het begin van de route) is prachtig. Wees voorbereid op ongelukkig lopende graspaden door het ANkeveense plassengebied. Deze wandeling is daarom niet voor de wat minder geoefende wandelaar!

Ankeveense Plassen e.d.

Kees van der Sijs, 14-08-2010

Afwisselende tocht in een gebied waar in het verleden(en ook nu nog)diverse wandelingen zijn uitgezet. Denk o.m. aan het Naar-dermeer,Gooise Lusthoven, Goois Natuurreservaat, allemaal in het Gooi. Waar de markering het soms laat afweten, wordt dat meer dan goedgemaakt door de uitstekende omschrijving volgens het onvolprezen NS-boekje. Waarom moeten die boekjes volgend jaar toch verdwijnen? Het zijn intus- sen collectors-items geworden. Kleine drukkunstwerkjes. NS/LAW: voorkom dit toch!! Er wordt 3x via graspaden gelopen, die soms wat nattig zijn. Overigens goed te doen. Dit is intussen mijn 132-ste NS-wandeling.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info