Bredevoort - Kuieren in de Achterhoek

Wandelen in en rond het boekenstadje Bredevoort

Bredevoort - Kuieren in de Achterhoek
 • Bron:

  Truus Wijnen

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Bredevoort

 • Startadres:

  restaurant Bertram
  't Zand 1
  7126 BE Bredevoort

 • Coördinaten:

  51°56’36” N   6°37’6” E

Het vestingstadje Bredevoort staat bekend als Boekenstad. In de gezellige oude straatjes zijn tal van tweedehandsboekwinkels, boekenkramen, en antiquariaten te vinden. Maar ook zijn er galerieën waar kunstenaars, klokkenmakers of fotografen hun werk tonen. Het is verrassend een bezoek aan de plaats te combineren met een korte wandeling in de omgeving.

Reacties op wandelingen

Op een lekkere woensdag

Gerrit-Jan, 30-05-2019

Hebben wij deze wandeling gelopen in de ochtenduren. Vrouwlief hoefde pas smiddags aan het werk. De beschrijving klopt nog prima (op een paar kleine puntjes na maar die hebben we doorgegeven). Het is zoals Saskia schrijft een leuke korte wandeling door een leuke plaats en een heerlijke agrarische en bosrijke omgeving. De koffie bij Bertram op het terras is een aanrader. (o en de deur van het toilet heeft een ouderwets slot en weinig licht :-) ) Het park was mooi met de fotos en dergelijke en de uitzichten op water.

Leuke korte wandeling

Saskia Brandenburg, 07-10-2018

Wij vonden dit een mooie afwisselende wandeling, omdat het een afwisselend wandelgebied is (waterplas/landerijen/akkers/bos). Tevens waren er onderweg genoeg leuke bezienswaardigheden te zien. Alleen bij punt 7 en na de Lourdesgrot klopt de route niet meer, omdat de wandelpaden niet meer kloppen.

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info