Groene Wandeling (7,6 km)

Loop de groene wandeling zoals deze is uitgezet door Natuurmonumenten. Word onderweg gewezen op een heel aantal bijzonderheden langs de route, terwijl je door een afwisselend landschap wandelt

  • Bron:

  • Afstand:

    8 km

  • Startplaats:

    Woeste Hoeve

  • Startadres:

    Onbekend

De wandelroute gaat het Deelerwoud binnen door een eikenbos met een rijke ondergroei aan bosbessen.
Midden in het uitgestrekte Deelerwoud vind je een prachtig stukje bewoonde wereld. Vlak bij elkaar liggen boerderij de Lebertshoeve, de jachtopzienerswoning en het punthuisje, een gebouw dat over de waterput heen is gebouwd.
Het Deelerwoud is een bonte afwisseling van dichtbegroeide productiebossen afgewisseld met een stukje beukenbos en stukken met meer open terrein.
In het Deelerwoud wisselen jong aangeplante productiebossen en grote stroken heide elkaar af. Samen zorgen ze voor een uniek Veluws landschap.
De wandelroute gaat over de Kleine Heide van het Deelerwoud. Langs het pad ligt een vennetje, waar schapen, schotse hooglanders en herten kunnen drinken.
Ook de Kleine Heide van het Deelerwoud biedt een aantal prachtige vergezichten. Onderweg zijn er verschillende bankjes om van deze uitzichten te genieten.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info