Groene Wissel 107: Almelo

Landgoed Huize Almelo

Groene Wissel Almelo
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  16 km

 • Startplaats:

  Almelo

 • Startadres:

  station Almelo
  Stationsplein 1
  7607 GD Almelo

 • Coördinaten:

  52°21’23” N   6°39’16” E

Al vrij vlot na het station wandelt u langs de oevers van de Almelose Aa en de Weezebeek de stad uit. Daarbij komt u onderweg langs de Stadsboerderij en wandelt door het prachtige Beeklustpark. Na nog een stuk beekgraspad gaat u door de bossen van Landgoed Huize Almelo, raakt de stadsrand nog een keer aan en wandelt dan door open weidelandschap, via een parkbos, Huize Almelo en het gezellige stadscentrum weer naar het station. Denk er aan: u wandelt een flink deel door en langs bebouwing.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie

M. hoppenbrouwer, 23-03-2011

Een aparte wandeling omdat je om Almelo loopt. Niet supermooi en vervelende stukken waar je onder de weg door moet. Het bos,beken en omgeving zijn nogal verwaarloosd. Hier en daar minder goed begaanbaar. Misschien later mooier.

Reactie

Marja, 13-02-2011

Ik wil niet eigenwijs zijn hoor, als het klopt klopt het, maar we hebben wel de zeer brede boslaan genomen die aan het eind smaller en smaller wordt, en staken een greppel over waarna we op de asfaltweg terecht kwamen. Daar zijn we dus rechtsaf gegaan terwijl we linksaf moesten richting het spoor. Daarna klopte alles wel. Wij zullen fout gelopen zijn, maar anderen moeten hier misschien wel even extra opletten om niet dezelfde fout te maken. We hebben al veel groene wissels gelopen en dit was eigenlijk de eerste keer dat het "mis" ging. De route was niet zo lang dus het extra omlopen was niet zo'n probleem! In ieder geval bedankt voor de snelle reactie. Wij gaan weer een nieuwe wandeling uitzoeken voor de volgende keer.

Reactie op vermeende fout van Marja

Bart van der Schagt, 12-02-2011

Marja, die richtingverandering is daar WEL goed; dus op de asfaltweg RA! Je bent al eerder verkeerd gelopen; in de routebeschrijving heb je een afslag naar links gemist. Daardoor kwam je ook op een asfaltweg uit, en dan RA gaat zeker niet goed. Hier waar je bent fout gelopen: "Kruising RD en 100m daarna LA, een zeer brede boslaan dat verderop smaller en smaller wordt.". Dus LA die brede boslaan.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info