Groene Wissel 306: Beetsterzwaag

Friese Wouden, route 1

Groene Wissel Beetsterzwaag
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  13 km

 • Startplaats:

  Beetsterzwaag

 • Startadres:

  bushalte Hoofdstraat, Beetsterzwaag
  Hoofdstraat
  Beetsterzwaag

 • Coördinaten:

  53°3’34” N   6°4’41” E

Vindt u deze wandeling aan de korte kant, combineer hem dan met Groene Wissel 307 'Beetsterzwaag: Friese Wouden, route 2' van ook 13 km. en maakt zo een lekkere lange wandeling van 26 km. Beide wandelingen gaan door de prachtige, serene bossen en velden van de Friese Wouden. Door een zeer afwisselend coulisselandschap van bossen, graslanden, grote en kleine heidevelden, een enkel meertje en langs prachtige landhuizen kuiert u regelmatig over zeer stille, nauwelijks belopen grassige bospaden en lommerrijke landwegen. U steekt hier en daar een weilandje over en wandelt ook weleens over een rustig asfaltwegje of fietspad. Tijdens deze wandelingen zult u de rust in deze streek als weldadig ervaren, want (ver)stil(d) is het hier zeker! Beide wandelroutes hebben hetzelfde begin- en eindpunt.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Paaswandeling

Jeen Geertsma, 16-04-2017

Vandaag deze tocht gelopen. Wat een heerlijk gevarieerde wandeling. Hoewel bekend in de regio, toch weer verrast door het prachtige landschap. De overgangen van bos naar (natte) heide en mooie groene bos(gras-)paden maken deze wandeling zo bijzonder. De route was duidelijk beschreven en alleen bij het einde van punt 2 ('Dit pad maakt na een greppel een linker en rechterbocht, is af en toe wat vaag, gaat ook wat slingeren en loop het helemaal uit') raakten we door mountainbikers getrokken sporen enigszins in de war, en moesten we de GPS er ff bijpakken.

Dank

Peter leus, 29-10-2016

Wat een snelle actie!

Routebeschrijving bijgewerkt

Bart van der Schagt, 28-10-2016

N.a.v. de opmerkingen van Peter Leus de route nagelopen en de routebeschrijving bijgewerkt.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Restaurant 't SnackBearske

Hoofdstraat 50

9244 CP Beetsterzwaag

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info