Groene Wissel 423: Gorinchem

Struinen rond Slot Loevestein

Groene Wissel Gorinchem
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Gorinchem

 • Startadres:

  station Gorinchem
  Stationsweg 3
  4205 AA Gorinchem

 • Coördinaten:

  51°50’2” N   4°58’7” E

Gaat u deze wandeling maken, dan wordt het een bijzonder dagje uit waar u wel alle tijd voor moet nemen want er is onderweg veel te zien en te beleven. Na de treinreis maakt u een leuke wandeling over de stadswal, door het oude centrum (met gezellige winkelstraatjes) en nauwe steegjes naar de haven. Daar scheept u in op de veerboot (met zonnedek) naar Slot Loevestein. U maakt in twee keer (bootoverstap in Woudrichem) een vaartochtje van ruim een half uur over de Boven Merwede en de Waal. In Woudrichem kunt u voor een bezoek aan dit oude vestingstadje deze 'twee-rivierencruise' voor één of meerdere uurtjes onderbreken. Vanaf de steiger bij Slot Loevestein maakt u een heuse, zeer avontuurlijke struintocht van ca anderhalf uur door het Munnikenland. Na dit avontuur kunt u het slot nog bezoeken, daar is ook horeca. De struintocht door het Munnikenland is niet geschikt voor liefhebbers van gebaande paden en wegen. Bij zeer hoog water kunt u deze struintocht niet maken. Plan uw bootreis zorgvuldig op de website Gorinchemse Veerdiensten: http://www.veerdienstgorinchem.nl/documents/tarieven-en-dienstregeling.xml?lang=nl

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Onderwater gezet

Bart van der Schagt, 08-07-2018

Om uitdroging in deze periode (juli-2018) te voorkomen is een deel van het Munnikenland door SBB onder water gezet en daardoor een deel niet te lopen. Alternatief: bij punt 3 de asfaltweg blijven volgen, op kruising met asfaltweg LA, na een meertje en voor een bocht naar links RA de grasdijk op. U bent daar in de 16e regel van punt 3.

Route weer open

Bart van der Schagt, 13-08-2017

Na drie jaar afgesloten te zijn geweest, kan deze route weer gelopen worden. Het 'Ruimte voor de Rivier' project van Rijkswaterstaat is klaar. Staatsbosbeheer heeft de wandelpaden opgeknapt en verlegd waardoor er in het Munnikenland (een waard ten oosten van slot Loevestein) volop gestruind kan worden, je hoeft daar zelfs niet op de paden te blijven! Het deel door dit Munnikenland is een struinroute van ca anderhalf uur en volledig onverhard. De route is niet geschikt voor liefhebbers van gebaande paden en wegen!

Voor een jaar of 2 afgesloten

Bart van der Schagt, 04-07-2014

Helaas, het moest er een keer van komen. De waarden ten oosten van Slot Loevestein gaan flink op de schop, vele paden en wegen worden verlegd en flinke stukken zijn t.b.v. al die werkzaamheden met prikkeldraad en hekken afgesloten. Vanaf medio 2016 zal dit allemaal klaar zijn en gaat uw routemaker voor die 'verbouwde' delen een nieuw traject uitzetten.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info