Groene Wissel 412: Haaksbergen

Haaksberger- en Buurserveen

Groene Wissel Haaksbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Haaksbergen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Haaksbergen
  t.h.v. Zeedijk 11
  Haaksbergen

 • Coördinaten:

  52°9’12” N   6°44’37” E

Uw routemaker heeft stinkend zijn best gedaan om in het wandelwalhalla rond het Twentse Haaksbergen de mooiste wandelnetwerkpaden aan elkaar te knopen. Het is een pittige, mooie en vooral zeer afwisselende tocht geworden waarmee u met alle facetten van dit mooie deel van Twente kennis maakt. Na het horecarijke centrum wandelt u door twee romantische parken en een stukje bos naar de schitterend gelegen oude Oostendorper Watermolen (met horeca) aan de Buurserbeek. Vandaar kuiert u over vele rustieke landwegen door het karakteristieke Twentse boerenlandschap naar het Haaksberger- en Buurserveen. Over hoge en lage dijkjes, zandwegen en een halfverhard fietspad wandelt u flink wat kilometers door dit fantastische flora- en faunarijke veen- en moerasgebied. De terugtocht naar Haaksbergen legt u o.a. af over een kilometerslang graspad langs de wonderschone Buurserbeek. Bij de rand van Haaksbergen geniet u nog even van de Schaapsschuur erve Roossink. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor ongeveer 1/4 deel over (zeer rustige) verharde paden en wegen. Op die van Haaksbergen na komt u alleen na 4 km al langs horeca, de rest van de tocht zult u het zonder moeten doen. Zorg ervoor dat tijdens de zomer in het veen- en moerasgebied uw armen en benen bedekt zijn; daar liggen vele kleine loedertjes op een slokje van uw bloed te wachten!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Gerrit-Jan van den Berg

Bart van der Schagt, 04-06-2020

Bedankt voor het melden, alleen kan ik hier zo niets mee. Kan jij of een volgende wandelaar aangeven waar dat dan precies is en hoe de (tijdelijke) aanpassing moet worden? Pas na deze info kan ik de route aanpassen, tot die tijd moeten wandelaars zelf even hun eigen weg zien te vinden.

Wandeling moet een beetje

Gerrit-Jan van den Berg, 04-06-2020

aangepast worden ivm de afsluiting van het vlonderpad in het Haaksbergerveen (een onverlaat heeft dit vernield door met het paard hierover te gaan) Er is geen geld voor reparatie.

Aangepast

Bart van der Schagt, 12-10-2018

N.a.v. wijzigingen in het Wandelnetwerk zijn routebeschrijving en kaarten aangepast.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info