Groene Wissel 412: Haaksbergen

Haaksberger- en Buurserveen

Groene Wissel Haaksbergen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Haaksbergen

 • Startadres:

  bushalte Busstation, Haaksbergen
  t.h.v. Zeedijk 11
  Haaksbergen

 • Coördinaten:

  52°9’12” N   6°44’37” E

Uw routemaker heeft stinkend zijn best gedaan om in het wandelwalhalla rond het Twentse Haaksbergen de mooiste wandelnetwerkpaden aan elkaar te knopen. Het is een pittige, mooie en vooral zeer afwisselende tocht geworden waarmee u met alle facetten van dit mooie deel van Twente kennis maakt. Na het horecarijke centrum wandelt u door twee romantische parken en een stukje bos naar de schitterend gelegen oude Oostendorper Watermolen (met horeca) aan de Buurserbeek. Vandaar kuiert u over vele rustieke landwegen door het karakteristieke Twentse boerenlandschap naar het Haaksberger- en Buurserveen. Over hoge en lage dijkjes, zandwegen en een halfverhard fietspad wandelt u flink wat kilometers door dit fantastische flora- en faunarijke veen- en moerasgebied. De terugtocht naar Haaksbergen legt u o.a. af over een kilometerslang graspad langs de wonderschone Buurserbeek. Bij de rand van Haaksbergen geniet u nog even van de Schaapsschuur erve Roossink. Op de bebouwing na gaat deze wandeling voor ongeveer 1/4 deel over (zeer rustige) verharde paden en wegen. Op die van Haaksbergen na komt u alleen na 4 km al langs horeca, de rest van de tocht zult u het zonder moeten doen. Zorg ervoor dat tijdens de zomer in het veen- en moerasgebied uw armen en benen bedekt zijn; daar liggen vele kleine loedertjes op een slokje van uw bloed te wachten!

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aangepast

Bart van der Schagt, 12-10-2018

N.a.v. wijzigingen in het Wandelnetwerk zijn routebeschrijving en kaarten aangepast.

Reactie op Brendan Sheedy

Bart van der Schagt, 11-10-2018

Brendan, bedankt voor het doorgeven! Ik ga de routebeschrijving aanpassen!

Leuke G. Wissel Haaksbergen

Brendan Sheedy, 11-10-2018

Afgelopen zat. 06 okt. deze leuke G. Wissel Haaksbergen gelopen met prachtig herfst weer. Wat betreft de verkeerde nummers op de kp paaltjes (vorige reactie) Y81 voor de watermolen staat nu bij het beekje na de molen i.p.v. Y82 Ik zag geen Y79 en ook geen Z49 paaltjes. Z50 (op de kruising na huis nr. 10) staat nu verderop aan de weg na Erve Roosink. De kps met verkeerde nrs. zijn, Z60 moet Z69 zijn en Z61 moet Z70 zijn. Ook zonder kp palen is deze route makkelijk te volgen

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info