Groene Wissel 491: Hilversum

Omroepland, Mediaparkbos en Centrum

Groene Wissel Hilversum
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  10 km

 • Startplaats:

  Hilversum

 • Startadres:

  station Hilversum
  Oosterspoorplein 2
  1221 HJ Hilversum

 • Coördinaten:

  52°13’36” N   5°10’49” E

Is Hilversum een stad met dorpse trekjes of een dorp met stadse allures? Houdt het maar op beiden, onderweg zult u vanzelf wel merken waarom. Een ding is zeker: het is dé Mediastad van Nederland, bijna alle publieke- en commerciële omroepen en aanverwante bedrijven houden hier hun domicilie. En dat zult u merken: deze wandelroute is een rondgang langs de vele mediagebouwen. U komt langs het Mediapark (met het Instituut voor Beeld en Geluid), de architectonisch interessante en imposante gebouwen van BNN/VARA, NTR, VPRO en KRO/NCRV, het vliegtuigvormige gebouw van de voormalige Wereldomroep, langs de 's-Gravelandseweg de voormalige villa's van de VPRO en het door architect Dudok ontworpen Gemeentehuis. Denk niet dat u alleen maar langs en door bebouwing loopt, integendeel: langs het Mediapark kuiert u over slingerpaadjes en langs vijvers door een wandelbos (wie weet komt u daar een Bekende Nederlander tegen) en door de bossen van het Goois Natuurreservaat. Daar loopt u een rondje om de bijna 200 meter hoge televisietoren. Door de voorname villawijk Trompenberg kuiert u naar de gezellige binnenstad waar u overdekt Winkelcentrum Gooische Brink induikt, kort daarna krijgt u die dorpse trekjes te zien. Na de Sint Vituskerk en Grand Hotel Gooiland kuiert u door een rustiek, leuk sfeervol volkswijkje en langs wat moderne kantoorgebouwen weer naar het station.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Verrassende wandeling

Erna Terpstra, 14-08-2018

Wij hebben deze wandeling gelopen opeen bloed hete zaterdag in Juli de 21 ste. Maar dat maakte de tour niet minder, wat een leuke wandeling met veel variatie. De leuke tv gebouwen, prachtige huizen in mooie straten en wat een mooie natuur er was van alles wat zelfs het centrum werd bezocht, en daar schoven we snel op een terrasje aan, Een hele leuke route die precies klopte

Leuke wandeling

J.F. van Veldhoven, 21-01-2018

Ik heb deze wandeling op een zonnige zondagmorgen gelopen en vond het een erg leuke wandeling. Leuk om alle omroepgebouwen in Hilversum een keer te zien en verrassende stukjes natuur onderweg. Ik zou deze wandeling echter niet doordeweeks lopen, denk dat het dan erg druk is maar voor een winterse zondagmorgen is het perfect en leuk. De routebeschrijving niet bekeken, ik heb de hele wandeling gelopen via de app Wandelzapp.

Overlast

Adri Timp, 14-05-2017

Dag Bart, Ik dacht onderweg nog: misschien hebben de bewoners van deze (zeer ruim opgezette) villawijk geklaagd over de 'overlast' van de wandelaars in de wijk :-): 'Wég met die wandelpaden!' Adri

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
Groene Wissels Noord-Holland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
Groene Wissels Noord-Holland

Horeca

Bar Boon

Sumatralaan 45

1217 GP Hilversum

Restaurant Robert

Spanderslaan 1

1217 DB Hilversum

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info