Groene Wissel 654: Mill

Beek, bos, heide, Duits lijntje en kasteel

Groene Wissel Mill
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  12 km

 • Startplaats:

  Mill

 • Startadres:

  bushalte Schoolstraat, Mill
  Schoolstraat
  Mill

 • Coördinaten:

  51°41’12” N   5°47’5” E

Na het gezellige centrum van het Noord-Brabantse dorp Mill kuiert u over prachtige graspaden langs meanderende beekjes en een stukje over het Duits lijntje (voormalige spoorlijn Wesel-Boxtel) naar de Molenheide, een stil bosgebied en een heideveld met uitkijkheuvel. In dat bos komt u onder andere over enkele slingerpaadjes door mysterieuze naaldbossen en langs een bosmeer met strandjes. Het bosdeel achter de rug hebbende gaat u langs de Heimolen en over landwegen op pad naar kerkdorp Sint Hubert met daar de Kerk van de Heiligen Hubertus en Barbara. Het laatste deel van deze zeer afwisselende wandeling komt een dikke kilometer weer over het Duits lijntje, daar is het een stil lommerrijk wandelpaadje. Na kasteel Aldendriel en een prachtig park stapt u weer snel in de bus. Op de dorpen na is de route grotendeels onverhard, na acht kilometer komt u in de buurt van onderweg-horeca.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt.

Reacties op wandelingen

Leuke wandeling

Jan Ramaekers, 29-09-2020

Op 27-9-2020 deze wandeling gelopen. Verrassend en afwisselend. De route is goed beschreven, echter bij punt 2 en zeker voor punt 3 wel goed opletten, want daar hebben we ons verlopen, maar met een kleine omweg en even zoeken kwamen we toch uit bij de horeca (Erica). Daarna nog leuke 4 km gelopen via St Hubert en het Duits lijntje en waren we weer terug bij de start.

Groene wissel Mill

P. Saers, 28-03-2020

Route gelopen half maart 2020. Prima beschreven. Eerste stuk langs kanaal kan in natte tijd natte schoenen opleveren. Laatste stuk Duits lijntje over het spoordijkje wordt aan de ene zijde (kant van Mill) aangegeven dat er processie-rups aanwezig kan zijn.

Mooie diverse wandeling

Harry den Tarrel, 27-03-2020

Een leuke compacte wandeling met veel afwisseling. Het ene moment loop je langs beken, kanalen, en meren, dan loop je over een open heidelandschap tussen de wisents, dan klauter je over omgevallen bomen in een dicht dennenbos en doorsnij je en passant ook nog wat gehuchten. Een sort 'best of' samengepakt in een overzichtelijke 12km. Lekker rustig ook.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Bowling en restaurant Erica

Wanroijseweg 95

5454 GZ Sint Hubert

Eten & Zo

Kerkstraat 39

5451 BM Mill

Grandcafé-restaurant 't Centrum

Kerkstraat 4

5451 BM Mill

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info