Groene Wissel 139: Ommen

Het Vechtdal, route 2

Groene Wissel Ommen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Deze wandeling voert u aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na het gezellige dorp en de bebouwing van Ommen wandelt u over rustige asfaltwegjes en stille landwegen over de Achter Es en langs het natuurgebied de Junner Koelanden. Daar kunt u vanuit een hoge observatiehut genieten van het rijke vogelleven. Bij Junne steekt u de Vecht over en wandelt vandaar door de afwisselende bossen van De Heetdelle, een stukje over het beroemde Pieterpad en langs de Sahara (een kleine zandverstuiving) weer naar het station. Al met al een bijzonder afwisselende wandeling. Wandel ook eens de andere drie prachtige Groene Wissel Vechtdalroutes! Dat zijn: Groene Wissel 88 vanaf station Mariënberg van 19 km, Groene Wissel 140 vanaf station Dalfsen van 19 km en Groene Wissel 146 vanaf station Hardenberg van 22 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Ed van der Zee

Bart van der Schagt, 18-02-2019

Ed, bedankt voor het melden. Ik ga ermee aan de slag.

Routewijzigingen Ommen: het vechtdal route 2

Ed van der Zee, 18-02-2019

Gisteren met heel veel plezier route 2 gelopen. Er waren een aantal punten waar de routebeschrijving niet meer klopte met de feitelijke omgeving. 1. Landgoed Junne. Routebeschrijving geeft aan '(koedrift, Landgoed Junne. Na 100 m (het 1e pad ) LA; een grasweg.' Deze grasweg bestaat niet meer. De hele akker is omgeploegd. We hebben nu de koedrift helemaal gevolgd (met de bocht naar links mee) en deze weg sluit in de route beschrijving weer aan bij het punt '5. Aan het einde daarvan LA. Van uit de koedrift loop je nu RD tot aan boerderijcomplex en scherp RA (marsweg). Bij de Sahara zijn ze bezig met werkzaamheden met het landschap. Hierdoor is het 3e paaltje verdwenen. Daardoor is het niet duidelijk op welk punt je RA moet slaan om over het stuifzand te gaan lopen. Aan de andere kant van de Sahara is de picknicktafel verdwenen (6.) Groene vuilnisbak staat er nog wel en de tegel zijn er ook nog aanwezig. Voor de rest een uitstekende routebeschrijving. Soms wel goed opletten. Maar dat hoort er bij. Mvgr. Ed van der Zee

Routebeschrijving

Hans Bos, 17-10-2018

Een supermooie route. Wij hebben nu een paar wandelingen van de Groene Wissels gelopen en wij zijn heel tevreden over de duidelijke aanwijzingen, ook op de wat moeilijker te duiden plekken. Complimenten. De ANWB kan wat dat betreft nog heel wat leren met hun mooi gepolijste wandelboekjes.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info