Groene Wissel 139: Ommen

Het Vechtdal, route 2

Groene Wissel Ommen
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  22 km

 • Startplaats:

  Ommen

 • Startadres:

  station Ommen
  Stationsweg 35
  7731 AX Ommen

 • Coördinaten:

  52°30’36” N   6°25’1” E

Deze wandeling voert u aan beide zijden van de Vecht door het prachtige Vechtdal. Na het gezellige dorp en de bebouwing van Ommen wandelt u over rustige asfaltwegjes en stille landwegen over de Achter Es en langs het natuurgebied de Junner Koelanden. Daar kunt u vanuit een hoge observatiehut genieten van het rijke vogelleven. Bij Junne steekt u de Vecht over en wandelt vandaar door de afwisselende bossen van De Heetdelle, een stukje over het beroemde Pieterpad en langs de Sahara (een kleine zandverstuiving) weer naar het station. Al met al een bijzonder afwisselende wandeling. Wandel ook eens de andere drie prachtige Groene Wissel Vechtdalroutes! Dat zijn: Groene Wissel 88 vanaf station Mariënberg van 19 km, Groene Wissel 140 vanaf station Dalfsen van 19 km en Groene Wissel 146 vanaf station Hardenberg van 22 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Aanrader

Mariëlle van Merwijk, 04-09-2018

Een erg mooie wandeling, zeker een aanrader! Ik had alleen de pech dat er een fietstocht oid was. Ik kwam kolonnes fietsers tegen.

Ommen nr. 139

Joost jonker, 03-04-2018

Prachtige, afwisselende wandeling. Prima routebeschrijving, al was ik op één of twee plekken blij dat ik ook de GPX om m'n telefoon had staan.

Mooi

Ad van Son, 06-07-2017

Mooie route. Beschrijving klopt perfect. Complimenten!

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info