Groene Wissel 487: Sittard

Keutelbeek, Kollenberg en Binnenstad

Groene Wissel Sittard
 • Bron:

  Groene Wissels

 • Afstand:

  9 km

 • Startplaats:

  Sittard

 • Startadres:

  station Sittard
  Stationsplein 2
  6131 AS Sittard

 • Coördinaten:

  51°0’9” N   5°51’34” E

Na het deel door de binnenstad kuiert u enkele kilometers over prachtige paden door groenstroken en parken langs maar liefst drie beken de stad uit: dat zijn de Keutelbeek, de Molenbeek en de Geleenbeek. Onderweg gaat u menig romantisch brugje over, komt langs een vistrap en de Ophovener (water) Molen waar u op het terrasje langs de beek zult genieten van de rust en het vele groen. Over landwegen, intieme slingerende bospaadjes en een paar hollewegen beklimt u door het Limburgse heuvellandschap geleidelijk de Kollenberg en daalt deze langs de Rosakapel en het Memoriebos weer af. Na de stadsrand (met daar prachtige paden tussendoor hoge hagen en langs een oude stadsmuur) bent u vlot in het centrum met rondom het Marktplein vele horecagelegenheden en gezellige terrasjes. De tocht wordt afgesloten met een rondje om de Grote Kerk, over de Begijnenhofwal en een gezellige winkelstraat. Vanwege de bospaden, de land- en hollewegen doet u er goed aan stevige wandelschoenen te dragen.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. Het versienummer vind je rechtsonder in het kaartje.

Reacties op wandelingen

Wandeling Sittard 28/8/2018

Marianne Brouwer, 28-08-2018

Wat een geweldig mooie route en zoals altijd een prima routebeschrijving. We hebben genoten, wisten niet dat het zo mooi was in en rond Sittard. Het enige waar we fout zijn gelopen was op het eind van de route bij het lopen tussen de hagen en na 30 m LA. We hebben dat niet kunnen vinden en hebben op goed geluk verder gelopen (wat trouwens prima is gelukt). Deze route is echt een aanrader!

Prachtige route!

Wim Witt, 25-09-2016

Gisteren heb ik samen met mijn vrouw de (stads)wissel Sittard gewandeld. We hadden speciaal mooi weer uitgezocht, omdat we 2 jaar geleden dezelfde wandeling al snel moesten afbreken wegens regen en onweer. Dit keer hebben we de hele wandelroute gelukkig uitgelopen. En met veel genoegen, want ook deze route is schitterend. De bouwer noemt het een stadswissel, een groot deel van de route voert ons echter ook door de prachtige natuur rond de stad. Een verrassing dus voor ons! De beschrijving was weer als vanouds: perfect. Alleen het stukje door het bos, halverwege punt 3, was toch even puzzelen. De paden bleken n.l. overdekt met oude bladeren, zodat het soms lastig was om het pad te onderscheiden van de overige bosgrond. Dus toekomstige wandelaars, daar even opletten. Het uitzicht vanaf het bankje in het Memoriebos (punt 4) toonde ons slechts 2 kamelen op een veldje. Daarachter zijn de bomen inmiddels zo hoog geworden dat het 'fraaie uitzicht' helaas verloren is gegaan. De open weg vanaf de Kollenberg naar de Rosakapel gaf echter alsnog een weids uitzicht over het mooie Limburgse heuvelland. We waanden ons in het buitenland! Achteraf bekeken geloof ik dat we zo'n beetje op de grens met Duitsland hebben gewandeld. Na een fijne tocht van 3 uur konden we in de trein lekker uitrusten. Wederom reuze bedankt voor deze prachtige route!

Wandeling nr. 487

Ans der Kinderen, 30-06-2015

prachtige wandeling gemaakt op woensdag 24 juni 2015, alles klopte, het weer en de aanwijzingen. Het koffie drinken op het terras van de Ophovense molen lukte echter niet. Ze waren pas om 12.00 uur open, maar iets verder zagen wij een zorgboerderij met terras en heerlijke koffie met gebak. Gerund door mensen met een beperking. Een aanrader. Ans der Kinderen

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info