Hoevelaken - Scherpenzeel

Wandelroute Utrecht-Gelderland

Hoevelaken - Scherpenzeel
 • Bron:

  Rover

 • Afstand:

  20 km

 • Startplaats:

  Hoevelaken

 • Startadres:

  halte Stoutenburgerlaan, Hoevelaken
  Stoutenburgerlaan
  Hoevelaken

 • Coördinaten:

  52°10’16” N   5°27’28” E

Een lijnwandeling van ongeveer 20 km met als vertrekpunt halte Hoevelaken, Gemeentehuis of halte Stoutenburgerlaan. De wandeling gaat via het dorp Achterveld, langs de Modderbeek en over het Kerstavondpad naar Scherpenzeel. De verdeling verhard/onverhard van het wandelgedeelte is ongeveer gelijk.

Reacties op wandelingen

Aanpassingsen route

Jan Jansen, 05-09-2017

Vanaf punt 9 in de routebeschrijving kun je het beste de aanduidingen van het Snorrenhoefpad volgen. Het Snorerenhoefpad is een klompenpad en staat goed aangegeven. Want de situatie bij de Modderbeek even buiten Achterveld is ingrijpend gewijzigd. Dit kun je het beste doen tot en met punt 19. Bij punt 21 is het zo dat de boerderij met huisnummer 17 niet meer bestaat. Loop hier rechtdoor naar het weiland en loop vervolgens links rond dit weiland langs de rand van het bos naar boerderij genoemd bij punt 22. Loop vandaar naar de Scherpenzeelseweg.

Vergeten wandeling?

Jan Jansen, 05-09-2017

Ik kende deze wandeling niet, totdat ik bij toeval stuitte op de site van Rover. Het is een prachtig uitgezet traject, alleen helaas niet meer helemaal up-to-date. Ik woon in die omgeving dus ik ken de streek wel, alleen ik had nooit gedacht dat je tussen Hoevelaken en Scherpenzeel zo mooi kunt wandelen. De noodzakelijke veranderingen zal ik nog doorgeven.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info