Landgoedwandeling Diepenveen

Vier landgoederen, IJssellinie, Zandwetering, kloosterkerk

Landgoedwandeling Diepenveen
 • Bron:

  Naberpaden

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Diepenveen

 • Startadres:

  bushalte Diepenveen Centrum

  7431 CL Diepenveen

 • Coördinaten:

  52°17’29” N   6°8’54” E

Een afwisselende wandeling over landgoed Nieuw Rande met horeca in het landhuis en Engels landschapspark, langs de fraaie tuin van Herma Schmutzler, waar je 's zomers op vrijdag wat kunt drinken, naar landgoed De Haere. Daar zijn twee bunkers van de IJssellinie uit de Koude Oorlog te zien en eventueel te bezoeken. Verder op het landgoed: de havezate met horeca, een schijnruïne, een grote zonnewijzer en een mooie vlinderweide. Vervolgens over de landgoederen 't Nijendal en Wijnbergen en langs de Zandwetering en door het 'Waterlabyrint' terug naar Diepenveen, met 'kappersmuseum', oude kloosterkerk en horeca.Dit is een van de twaalf rondwandelingen die zijn gepubliceerd in 'De mooiste landgoedwandelingen in Salland' van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig.

Reacties op wandelingen

Reactie op M.H.S. Klaus

Stefan Horn, 27-02-2018

Bedankt voor de melding. Ik heb de track hersteld en omgezet naar twee tracks (laag- en hoog-water-variant).

Gps-track dubbele lengte

M.H.S. Klaus, 26-02-2018

Ik heb, na veel puzzelen en googelen, twee fouten in de track gevonden, waarmee mijn gemelde probleem is opgelost. 1. Hoewel het een gpx-bestand is, is er is een niet-standaard formaat gpx gebruikt. Dit heb ik via een on-line converteerprogramma kunnen omzetten naar een standaard gpx-bestand. Het geconverteerde bestand kan wel ingelezen worden in BaseCamp. 2. De lengte staat ook in BaseCamp op 27,5km. Door te track in BaseCamp geheel te volgen, kwam ik er achter dat de track (zoals ik al verwachtte) de route tweemaal bevat: 1x correct, 1x met een kleine afsnijding. Ik heb nu de route met de kleine afsnijding eruit gehaald, en alleen de goede overgehouden. Ik ga ervan uit dat we hem nu volgens de track kunnen wandelen.

Track (b)lijkt niet goed

M.H.S. Klaus, 23-02-2018

Beste mensen, Het lukt mij niet om de gps-track te importeren in BaseCamp. Ik heb al aan een vriendin gevraagd of zij het wilde proberen, maar haar lukt het ook niet. Ik krijg de track wel in mijn gps-apparaat, maar dan wordt de lengte aangegeven als 27,5km! Dat kan niet kloppen. De route ziet er wel hetzelfde uit. Enig idee wat hier aan de hand is? En vooral: hoe ik dit oplos? Ik hoop de wandeling over twee weken te lopen. Maar ik wandel liever niet meer zonder gps-track. Dus tijdige hulp zou heel welkom zijn.

Toon meer

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling
De mooiste landgoedwandelingen in Salland

Je vindt deze wandeling in de wandelgids
De mooiste landgoedwandelingen in Salland

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info