Landgoedwandeling Diepenveen

Vier landgoederen, IJssellinie, Zandwetering, kloosterkerk

Versiedatum: 15-04-2023

Huis De HaereSchapenzandwegRode KolkHuis Nieuw RandeVijver Nieuw RandeLandgoed Nieuw RandeToegangshek Nieuw RandeVoormalige tuinmanswoning landgoed RoobrugRanderpadDe RavenboschRanderpadHermas TheetuinBoerderij aan de BockhorsterstraatLandgoed De HaereHuis De HaereTheekoepelNoodhospitaal IJssellinieCommandobunker infanterieHuis De HaereHoreca Kasteel de HaereMonument koude oorlog SchijnruïneVlinderweideZandweteringHanzebost Nijendalt NijendalHuize WijnbergenPaardengraf landgoed WijnbergenEikenlaantjeOmheinde paardenbakZandwetering vanaf de brug, naar het noordenWaterlabyrintKerktuin DiepenveenKerk DiepenveenGrafsteen oude kerkhof Diepenveen
14 KM
Bron:

Naberpaden

Start:

bushalte Diepenveen Centrum, Diepenveen

Een afwisselende wandeling over landgoed Nieuw Rande met Engels landschapspark en horeca in het landhuis, langs de fraaie tuin van Herma Schmutzler naar landgoed De Haere. Daar zijn twee bunkers van de IJssellinie uit de Koude Oorlog te zien en eventueel te bezoeken. Verder op het landgoed: de havezate met horeca, een schijnruïne, een grote zonnewijzer en een mooie vlinderweide. Vervolgens over de landgoederen 't Nijendal en Wijnbergen, langs de Zandwetering en door het 'Waterlabyrint' terug naar Diepenveen, met oude kloosterkerk en horeca.

In de gids 'De mooiste landgoedwandelingen in Salland' is naast uitgebreide achtergrondinformatie een interview te lezen met Jaap Starkenburg van Stichting IJssellandschap.

Onverhard: 70 %

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Je vindt deze wandeling ook in:

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info