Oude paden-route Niebert-Jonkersvaart-Nuis

Genieten in een authentiek cultuurlandschap

Oude paden-route Niebert-Jonkersvaart-Nuis
 • Bron:

  Wandelen rond Roden

 • Afstand:

  17 km

 • Startplaats:

  Niebert

 • Startadres:

  Museum van het Iwema Steenhuis
  't Pad 15
  9365 TA Niebert

 • Coördinaten:

  53°9’24” N   6°19’33” E

Een mooie route over historische voetpaden en zandwegen in het Westerkwartier bij Niebert, Jonkersvaart en Nuis. Onderweg veel coulissenlandschap, oude vaarten en twee oude panden: het Iwema Steenhuis (Niebert) en de Coendersborg (Nuis). Genieten in een authentiek cultuurlandschap.

Reacties op wandelingen

Bedankt Nina

Fokko van der Leest, 22-07-2019

Dag Nina, Hartelijk bedankt voor deze mooie reactie op onze wandeling. Dat vinden we erg fijn om te lezen. Helaas moet de route inderdaad aangepast worden, o.a. op de plek die je noemt. De route is daarom tijdelijk niet beschikbaar, maar komt (aangepast) wel weer online. Hartelijke groet, Fokko en Karin van der Leest https://wandelenrondroden.nl

Prachtige route

Nina Janssen, 16-06-2019

Een mooie route met afwisseling tussen ruimte en beschutting. Niet ingewikkeld maar toch gevarieerd. De tweede helft is nog mooier dan de eerste omdat we het soms toch noodzakelijke asfalt in de eerste helft al achter ons laten. De route bestaat voor een groot deel uit verrassende paadjes die je volstrekt over het hoofd ziet als niemand je op het bestaan ervan wijst. Passanten zijn vriendelijk, groeten is hier de standaard - niet in elke regio even gebruikelijk. De laatste vier kilometer 't Pad zijn fantastisch. Een aanrader, we hebben genoten. Enige punt van aandacht: de route is tussen punt 5 en 6 geblokkeerd, kennelijk zijn de huidige bewoners niet gediend van wandelaars over/langs het erf. Aan de kaart te zien is het het handigst om na de brug over de vaart niet een klein stukje links, maar juist even naar rechts te lopen, dan twee keer links, en vanaf daar bij punt 6 de route weer op te pakken.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info