Proloog 2015

Wandelroute Tour de France Utrecht 2015

Versiedatum: 07-04-2016

Vismarkt, DomtorenJaarbeursterrein, start 2e etappeStation Utrecht CentraalJaarbeursterrein, start 1e etappeRubenslaanStadion GalgenwaardVenuslaan, Kromme RijnZadelstraat, DomtorenStadskantoor Utrecht
15 KM
30 M
Bron:

Reis je fit

Start:

Utrecht

Deze wandelroute volgt het parcours van de Tour de France Proloog/tijdrit. Vind je de wandeling wat aan de lange kant, bij de oude stadsrand kun je de route met drie kilometer inkorten. Je volgt dan in tegenovergestelde rijrichting van de renners dat deel door de oude binnenstad van Utrecht zoals zij dat met de 2e etappe gaan rijden.

Deze wandelroute is vooral leuk voor wielerliefhebbers, zij kunnen onderweg de mooiste plekjes lokaliseren om tijdens de tijdrit te gaan kijken/fotograferen. Natuurlijk is het sowieso sportief om dit parcours eens te lopen. Onderweg krijg je genoeg van het mooie Utrecht te zien: je wandelt een flink stuk langs de Kromme Rijn, door Sciencepark De Uithof (met prachtige modern vormgegeven gebouwen) langs Natuurpark Bloeyendael (waar je even in kunt schieten) en het laatste deel een flink stuk langs de groene Stadsbuitengracht (beter bekend als de Malie-, Tolsteeg-, en Catharijnesingel).

Kies je voor de verkorting, dan maak je uitgebreid kennis met de oude Utrechtse binnenstad met vele terrasjes. De afstand van deze wandelroute is 15 km en kan ingekort worden tot 12 km.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info