Shoptocht Leeuwarden

Stadswandeling met hoog winkel- en horecagehalte

Versiedatum: 22-04-2016

WaagpleinKleine KerkstraatOver de KeldersOoster StadsgrachtKleine KerkstraatKleine KerkstraatKleine KerkstraatNieuwestadZuider Stadsgracht
5 KM
Bron:

Reis je fit

Start:

station Leeuwarden

Details

Maar liefst tweemaal is de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden uitgeroepen tot de Leukste Winkelstraat van Nederland, dat was in 2010 en 2012. Je treft hierin talrijke leuke en bijzondere winkels en zaakjes: designwinkels, boetiekjes, ateliers van kunstenaars, een ijs- en chocoladezaak, een authentieke bakkerszaak, een koffiespeciaalzaak, een echte Urker viswinkel enz. Teveel om op te noemen, de diversiteit is in ieder geval groot: je kunt in dit straatje uren zoetbrengen! Maar je krijgt natuurlijk meer te zien van deze bruisende, sfeervolle Friese stad. Mag Amsterdam bekend staan om de vele grachten, hier in het hoge noorden weten ze er ook wat: je kuiert bijna de helft van deze wandeling langs talrijke grachten. De een rustiek en romantisch, de andere weer levendig met winkels en vele terrasjes, dus voor elk wat wils. Waar je ook van zult genieten zijn de vele statige herenhuizen aan de Eewal, het Gouverneursplein en het Hofplein. Bij het laatste zie je het Paleis Stadhouderlijk Hof en het oude Raadhuis. Onderweg wat cultuur snuiven kan ook want je komt langs het Keramiekmuseum en het Fries Museum. Al met al een leuke en dynamische wandeling.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de routebeschrijving hebt. De versiedatum vind je bovenaan de routebeschrijving.

Wandelen met je smartphone!

Deze wandeling is ook
beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling. Plaats als eerste een reactie.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info