Tienhovense Plassen

Van Maarssen naar Hollandsche Rading

Tienhovense PlassenMaarssen, VredehoefBethunepolder, skyline TienhovenWipwatermolen De Trouwe WachterOostelijke Binnenpolder
15 KM
Start:

station Maarssen

Details

Reacties

Geef reactie

Tienhovense Plassen

Gerard, 16-07-2023

Leuke afwisselende wandeling met vooral weilanden, water en moerasgebied en aan het eind bos van Eind Gooi. Vooral vanaf circa 6-7 km vond ik het echt de moeite waard, met minder asfalt en zeker Tienhovense plassen is een heel mooi natuurgebied. Ik heb hem overigens gelopen met de gps-track van Wandelnet, dat ging nog heel goed.(https://www.wandelnet.nl/wandelroute/1758/Tienhovense-Plassen)

Prachtig

Klaske Zijlstra, 17-05-2022

Wat een mooie en afwisselende wandeling. De routebeschrijving is nog helemaal up to date.

Heerlijke gouwe ouwe

Frank van der Meer, 11-02-2016

Deze NS-wandeling was ik helemaal vergeten. Bij het opruimen van een oude doos stuit ik op de routebeschrijving van deze verdwenen NS-wandeling. Van die heerlijke mini-boekjes waren dat. Opeens verlang ik enorm naar deze mooie wandeling met m'n hervonden mini-boekje. Prachtig! Evenals het lenteweer middenin de winter. Foto's en verslagje bekijken? Ga naar Frankwandelt.nl/nstienhoven

Genoten

Carla Oud, 23-02-2014

Wandelmaatje had eeuwen geleden deze wandeling gelopen.
Met een oude en een nieuwe routebeschrijving op pad. Inderdaad veel verhard maar de Meeuwensweg was toch wat modderig.
Jammer dat het café in Tienhoeven gesloten was maar daardoor smaakte de cappucino op station Hol. Rading dubbel zo lekker.
Genoten van de prachtige route en uitleg bij bezienswaardigheden en natuurlijk het heerlijke wandelweer met het windje in de rug.
Prachtige vergezichten met het zonlicht op de rietpluimen.

Tocht in eigen omgeving

Eva Elgeti, 29-07-2012

Deze tocht gemaakt op zoek naar misschien nog niet ontdekte plekjes in de omgeving waarin ik woon. De tocht bleek helaas over alleen maar asfaltwegen en bood weinig variatie. Wel heel leuk was om te zien dat vele eendekuikens niet ten prooi vielen aan reigers, kraaien of snoeken, en al bijna volgroeid zijn. Ook zilverreigers gezien en een grote hoeveelheid gevarieerde ganzensoorten. Leuke tocht om op de fiets te maken, maar voor wandelaars niet echt een topper.

begin van de route

Marijke, 25-06-2010

Vergeleken met de onderstaande reactie uit 2006 is de situatie aan het begin van de route alweer gewijzigd, lees: vereenvoudigd. Verlaat het station via de uitgang Westkanaaldijk. Loop via het fietspad langs het kanaal naar de brug en steek die over. Aan de over kant weg volgen, dalend met bocht naar links. Totdat je komt op een kruispunt met ANWB-wegwijzer. Daar rechtsaf. Je bent dan op het punt in de routebeschrijving waar staat: 'drukke weg oversteken'.

wijziging begin van de route

Lien en Wim, 22-11-2006

Het station verlaten door aan het eind van het perron rechts af te slaan en naar de voorzijde te lopen. Het gebouw aan onze linkerkant,het fietspad gaan volgen, omhoog langs het spoor, richting brug. Boven links afslaan, de brug over het spoor en het Amsterdam-Rijnkanaal opgaan. De dalende weg vervolgen en links aanhouden tot aan de rotonde. Hier rechts af, de Kerkweg. U bent dan weer op de route.

mooie route

ineke, 08-09-2004

van begin tot het einde een mooie route. aleen in het begin een beetje raar aan gegegeven .je moet namelijk beginnen achter het station. Het station is pas nieuw en is slecht aangegeven.

prachtig

Agaath v.d. Linden, 10-07-2003

10-07-2003 de wandeling gemaakt. Schitterend! De beschrijving was ook aan station Utrecht gewoon te verkrijgen en klopte nog helemaal. Als je de Loosdrechtse plassen wilt zien en eventueel wilt zwemmen, moet je even de Griendweg uitlopen en weer terug. Er is daar ook een café/restaurant, maar het was er wel erg druk. Als je in In Hollandse Rading nog iets wilt drinken, moet je richting Hilversum lopen (ca. 300 meter), bij de rotonde is een restaurant/pannenkoekenhuis, waar het goed zitten is.

van der Werf

Peter van Oosten de Boer, 23-04-2003

Maar beste wandelaar, de beschrijving staat toch op deze site?

Tienhovens Plassen (Maarssen - Hollandsche Rading)

H. van der Werf, 10-04-2003

Wie kan mij helpen aan een routebeschrijving van deze NS-wandeltocht? Bij voorbaat hartelijk dank

Heerlijk

Reinier Brouwer, 09-04-2003

De wandeling was prachtig, ik snap niet dat over het fietspad wordt geklaagd. Het was alleen vervelend dat toen we aankwamen in Hollandse Rading en nog even iets wilden drinken voordat de trein vertrok, ons werd gemeld dat het niet mogelijk was alleen iets te drinken. Het betrof het etablissement dat vanaf de Maarssen bij de stoplichten links ligt. De waard was behoorlijk sjagerijnig

Niet altijd leuk

Harry Nanninga, 11-07-2002

Het laatste gedeelte van de route (dus de kant van H.Rading) gaat zoals vemeld over een fietspad. Op een warme zonnige lentedag moet je hier niet gaan lopen ivm het grote aantal fietsers.

Geef reactie

Wandelen met je smartphone!

Lees meer

Recente reacties

Geen reacties bij deze wandeling in de afgelopen 3 maanden.

In de buurt

Toon in de buurt

Gratis nieuwsbrief

Ontvang één keer per maand wandelinspiratie van WandelZoekpagina


tip

Ontdek Nederland met meer dan 3000 wandelroutes

  • Op de website en in de app WandelZapp
  • Natuur-, stads- en GPS wandelingen
  • Uitgebreide routebeschrijvingen
  • GPS tracks
  • Wandelkaarten
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info