Trage Tocht Boxbergen

Tijdelijk geslotenDe route is voorlopig niet meer beschikbaar in verband met een afgesloten pad. We gaan in overleg met de terreineigenaar op zoek naar een alternatief

Landgoederen Kranenkamp, Boxbergen en Lankhorst

Trage Tocht Boxbergen
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Schalkhaar

 • Startadres:

  café-restaurant NuNu
  Raalterweg 22
  7433 RA Schalkhaar

 • Coördinaten:

  52°18’16” N   6°12’4” E

We maken een bijzonder fraaie wandeling in het Sallandse landgoederenlandschap, een afwisseling van bossen, bomenlanen, weteringen, akkers, weilanden, boerderijen en landhuizen. De Kranenkamp is een parkachtig slingerbos met heuveltjes, beken, bruggetjes, een parkvijver en mooie doorkijkjes. Voor zover bekend dateert het landgoed uit 1600. Het park naar ontwerp van van Delden is een klassiek voorbeeld van een Engels landschapspark. De rest van het landgoed bestaat uit naaldbos, loofbos en gemengd bos. Na de Kranenkamp lopen we een flink stuk over een lange kaarsrechte zandweg. Begin twintigste eeuw was dit een deel van het spoortracé tussen Deventer en Ommen. Bij de Eikelhof herinnert het uithangbord nog aan de Overijsselsche Lokaalspoorweg. We kruisen de Soestwetering en vervolgen onze route naar de havezathe Boxbergen. Het landhuis dateert uit de zeventiende eeuw. Tegenwoordig worden de landgoederen Boxbergen en Lankhorst tezamen beheerd door IJssellandschap en Burgerweeshuis. We lopen over spannende ruige en smalle paadjes langs de Groote Vloedgraven die door de flauwe oevers, een vistrap en een rietveld weer 'natuurlijker' oogt. Na het Oude Spoorpad en de Boxbergse landgoedbossen volgt op het laatste deel van de wandeling een meer open traject tussen de velden. Met steeds zicht op het gebouwencomplex van Abdij Sion aan de horizon.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op deze wandeling

Reactie

Marco, 23-02-2021

Beste Rob, fijn om te weten. Dank voor je reactie.

Reactie op Marco

Rob Wolfs, 22-02-2021

Beste Marco, er is hoop. Ik moet eerst een keer op bezoek bij een melkveehouder die waarschijnlijk mee wil werken aan een pad over zijn erf.

TT Boxbergen

Marco, 22-02-2021

Hopelijk is deze tocht in de toekomst weer beschikbaar. Ik heb 'm zelf enkele malen met veel plezier gelopen. Naar mijn idee is dit een van de mooiste TT in het gebied Deventer/Olst.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant NuNu

Raalterweg 22

7433 RA Schalkhaar

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info