Trage Tocht Doesburg (stadse tochten)

Lage Linie, Zwarte Schaar en Bingerden

Trage Tocht Doesburg (stadse tochten)
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  21 km

 • Startplaats:

  Doesburg

 • Startadres:

  parkeerplaats De Bleek, Doesburg
  Koepoortwal 19
  6981 BA Doesburg

 • Coördinaten:

  52°0’58” N   6°7’52” E

We maken een prachtige wandeling rondom de groene en blauwe gangen van Hanzestad Doesburg. Met voor de liefhebber een extra ronde langs de IJssel naar Kasteel Bingerden en via Angerlo en de wijk Beinum terug naar het centrum van Doesburg. We lopen langs het fraaie IJsselfront en genieten van vele historische gebouwen als Martinikerk, de Waag en het Arsenaal. Museum de mosterdfabriek ligt om de hoek. De route vervolgt langs de Turfhaven, waar we kunnen kiezen hoe we verder gaan. Wie de hele route loopt, passeert het sluiscomplex waar de Oude IJssel in de IJssel stroomt en loopt over de dijk langs de IJssel met weids uitzicht op de Veluwezoom. Boerderij Kroonestein, het oude landgoed Wielbergen en kasteel Bingerden geven een landelijk cultuurhistorisch tintje aan deze wandeling. Via het dorp Angerlo en sluip-door-kruip-door de wijk Beinum komen we terug in Doesburg. Waar we een mooi onverhard pad volgen over de wallen, de Lage Linie die begin 18e eeuw werd aangelegd op advies van Coehoorn om Doesburg als vestingstad te beschermen. Bij de stadsrand is het de moeite waard om een heen-en-weertje te maken naar de museumtuin. We zijn weer in het buitengebied en lopen over een hoge grasdijk langs het Zwarte Water, een zijarm van de IJssel. De Hoge Linie is niet toegankelijk, maar we lopen er mooi omheen. Op het laatste stuk door Doesburg lopen we langs het Vicariehuis en over wandelpaden langs water terug naar het beginpunt.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Josephine

Rob Wolfs, 09-05-2019

Dankje voor de aanvulling.

Rondje Bingerden

Josephine, 09-05-2019

Bij punt 5: na ruim 200 meter, voor fietspad met ruime bocht naar L buigt, RA fietspad. Voorstel om het aan te passen: Bij lantaarnpaal nr. 1308 RA fietspad. Dit fietspad heeft twee ruime bochten naar L en dat geeft enige verwarring, vandaar deze toelichting. Het is een leuke wandeling in het buitengebied van Angerlo. De volgende keer rondje Doesburg.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info