Trage Tocht Drentse Aa

Westerdiep, Schipborgse Diep en Oudemolense Diep

Trage Tocht Drentse Aa
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Westlaren

 • Startadres:

  bushalte N34 Westlaren

  Westlaren

 • Coördinaten:

  53°5’7” N   6°39’10” E

Deze lijnwandeling van Westlaren naar Rolde loopt van noord naar zuid door het stroomdal van de Drentse Aa, grofweg tussen Groningen en Assen. De Drentse Aa is eigenlijk de verzamelnaam voor een samenstel van uitwaaierende, kronkelende beken. Een hoofdbeek die per gebied steeds weer van naam verandert, met diverse zijbeken. Het brede beekdallandschap zorgt voor prachtige uitzichten en is voor de wandelaar extra aantrekkelijk door de grote hoeveelheid zandpaden in dit gebied. Deze route volgt steeds de randen van het beekdal over onverharde paden. Met de Drentse Aa is het oude, typisch Drentse esdorpenlandschap bewaard gebleven: de Saksische boerderijen rond de brink, de akkers op de bolle essen, de hoger gelegen velden en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal. Sinds december 2002 is het gebied één van de twintig Nationale Parken en sinds 2007 ook één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Het laatste deel van de wandeling loopt op de rand van het Balloërveld en het beekdal naar Rolde.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Genoten

Akke, 13-06-2017

Wat hebben wij met ons zessen genoten op 10.06.17 van het prachtige stroomdallandschap dankzij deze Trage Tocht! Brede zandwegen, smalle bospaadjes en af en toe kwam er weer een 'diepje' te voorschijn. Uitstekend beschreven op één dingetje na. De twijfel sloeg toe bij de zin 'Je passeert een houten hek....' in blok 3. Passeren in de lengterichting parallel aan het hek of haaks er op? Omdat we 'dwars over het grasland naar bomen aan de overkant' moesten lopen, kozen we voor de tweede optie. Helaas, aan de overkant zagen we geen aanknopingspunt. Dan maar terug. En toen bleek dat alles prima klopte, als we dat ene zinnetje maar negeerden. Dus als 'dwars over het grasland naar bomen aan de overkant' verwijderd wordt, is het 100% perfect. Hartelijk dank voor deze heerlijke tocht!

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café Stationskoffiehuis

Stationsstraat 14

9451 AJ Rolde

Café-restaurant De Drentsche Aa

Ruiterweg 2

9469 PN Schipborg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info