Trage Tocht Drentse Aa

Westerdiep, Schipborgse Diep en Oudemolense Diep

Trage Tocht Drentse Aa
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Westlaren

 • Startadres:

  bushalte N34 Westlaren

  Westlaren

 • Coördinaten:

  53°5’7” N   6°39’10” E

Deze lijnwandeling van Westlaren naar Rolde loopt van noord naar zuid door het stroomdal van de Drentse Aa, grofweg tussen Groningen en Assen. De Drentse Aa is eigenlijk de verzamelnaam voor een samenstel van uitwaaierende, kronkelende beken. Een hoofdbeek die per gebied steeds weer van naam verandert, met diverse zijbeken. Het brede beekdallandschap zorgt voor prachtige uitzichten en is voor de wandelaar extra aantrekkelijk door de grote hoeveelheid zandpaden in dit gebied. Deze route volgt steeds de randen van het beekdal over onverharde paden. Met de Drentse Aa is het oude, typisch Drentse esdorpenlandschap bewaard gebleven: de Saksische boerderijen rond de brink, de akkers op de bolle essen, de hoger gelegen velden en de hooilanden en weilanden in het lager gelegen beekdal. Sinds december 2002 is het gebied één van de twintig Nationale Parken en sinds 2007 ook één van de twintig Nationale Landschappen van Nederland. Het laatste deel van de wandeling loopt op de rand van het Balloërveld en het beekdal naar Rolde.

Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt.

Reacties op wandelingen

Reactie op Janny

Rob Wolfs, 07-09-2020

Bedankt voor je reactie Janny. Goed om te horen dat de beschrijving nog steeds goed is. Ik heb de puntjes op de i gezet.

Route in de regen

Janny Achterkamp-Renkema, 06-09-2020

Donderdag 3 september hebben we deze route gelopen. De routebeschrijving klopt nog bijna helemaal. Bij punt 3, 4e regel, er is daar geen houten hek meer. Na de zin, die eindigt met: ....daarna ook rechtdoor.......volgt dan: 'je volgt een smal voetpad dwars over het grasland' enz. Bij punt 3, 6e regel zou ik tussenvoegen na......Meebuigen naar rechts het bos in..... 'Zijpaden negeren'. En dan verder met.....Op een driesprong (aan je rechterhand..... enz. Bij punt 4, 3e regel: ....Na ong. 200 meter kom je over een dammetje......Dat dammetje is er niet, dus zou er moeten staan: na ong. 200 meter ga je verder over een smal kronkelend voetpaadje.....enz. (Prachtig stukje van de route trouwens). En ja, het was nat die dag, helaas. Maar goed in Rolde is er dan warme koffie/chocolademelk en dat maakt weer wat goed. En die beekdalen in Drente zijn gewoon prachtig.

Reactie op Janny

Rob Wolfs, 25-08-2020

Beste Janny, inderdaad lang geleden. Vermoedelijk zal er dan weinig mee aan de hand zijn, maar ik weet het niet zeker.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Café-restaurant De Drentsche Aa

Ruiterweg 2

9469 PN Schipborg

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info