Trage Tocht Ulft-Silvolde

Oude IJssel, Idinkbos en DRU

Trage Tocht Ulft-Silvolde
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Ulft

 • Startadres:

  kerk Ulft Noord
  Speeltuinpad
  7071 Ulft

 • Coördinaten:

  51°54’8” N   6°22’35” E

Wel wat meer asfalt dan we gewend zijn, maar we maken toch een mooie, afwisselende route over eikenlanen door het Achterhoekse boerenland, door kleinschalige bosjes en als klap op de vuurpijl langs de Oude IJssel en over het terrein van het DRU Industriepark. Vanaf de rand van Ulft steken we de Oude IJssel over en lopen we eerst naar Silvolde. De katholieke Verrijzeniskerk en de protestantse Mauritiuskerk zijn prominent aanwezig. Na de bebouwing vervolgt de tocht over smalle graspaadjes tussen de akkers naar de lange Pellendijk. Deze dijk is steeds omzoomd door majestueuze eikenbomen. We vervolgen onze wandeling naar het fraaie Idinkbos. Over smalle bospaadjes langs de bosranden en over brede beukenlanen doorkruisen we het bos. Volgt een flink traject door het soms zelfs licht glooiende boerenland van de Oude IJsselstreek. We raken aan de rand van Silvolde, lopen over de Bult en komen via de buurtschap Bontebrug weer in Ulft. Hier zoeken we de Oude IJssel op en we maken een rondje over het prachtige DRU Industriepark, een mooi voorbeeld hoe het industrieel erfgoed van een oude ijzergieterij nieuw leven is ingeblazen met horeca, cultuur en woon- en werkgelegenheid.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Reactie op Renee Meerman

Rob Wolfs, 04-05-2017

Bedankt Renee. Ik heb de tekst en kaarten in verband met de afgesloten onbewaakte spoorwegovergang aangepast.

Spoorwegovergang dicht

Rene Meerman, 30-04-2017

Net de TT gelopen en heb een correctie voor je. Bij punt 3 moet je een onbewaakte spoorwegovergang oversteken. Deze is echter afgesloten (net als alle andere onbewaakte in NL). Hier loop je dus dood. Wat je kunt doen: bij het sportpark niet naar links het bouwland in lopen, maar 100m rechtdoor en dan naar links. Je steekt dan iets oostwaarts het spoor over. Direct na de overgang kun je links een zandweg in en zo kom je weer bij 3 op de route. Verder prima route, asfalt vind ik geen probleem, loopt lekker door. Langere afstanden zijn vaak met wat meer verhard.

Reactie op Wilco Meinen

Rob Wolfs, 01-03-2015

Beste Wilco, bedankt voor je correctie. Ik heb het inmiddels aangepast. En ik kan me goed voorstellen dat je deze tocht wat minder vindt. Zit inderdaad (te)veel asfalt in.

Toon meer

In de buurt

Toon in de buurt

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Horeca

Brasserie bij Ons, Silvolde

Markt 1

7064 AZ Silvolde

Rustpunt Weerstation Lichtenberg

Lichtenberg 6

7064 LH Silvolde

Grand café Het Schaflokaal

Hutteweg 24

7071 BV Ulft

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info