Trage Tocht Winterswijk Hilgelo

Groenlose Slinge en Beurzerbeek

Trage Tocht Winterswijk Hilgelo
 • Bron:

  Trage Tochten

 • Afstand:

  15 km

 • Startplaats:

  Winterswijk

 • Startadres:

  station Winterswijk
  Stationsstraat 32
  7101 GH Winterswijk

 • Coördinaten:

  51°58’1” N   6°42’59” E

We wandelen langs het spoor Winterswijk uit. Over een kaarsrecht, lang en smal fietspad lopen we het buitengebied in. De route gaat door een bosje met de fraaie naam Rommelgebergte. We passeren een enkele fraaie traditionele boerderij, maar ook veel recreatiebungalows in deze omgeving. Op de Kooiveldweg hebben we zicht op de rand van het Meddose Veen. Na het oversteken van de Groenlose weg lopen we een flink stuk langs de Groenlose Slinge die later overgaat in de Beurzerbeek. De beken hebben hier weer een natuurlijker karakter gekregen. Daarna slingert de route langs de randen van recreatiegebied 't Hilgelo. We lopen de bebouwing van Winterswijk binnen langs een watergang in het groen. Het laatste deel van de wandeling komen we door de winkelstraten en over de Markt van Winterswijk. Het dorp Winterswijk is op zijn minst 1000 jaar oud. Waarschijnlijk heeft het ontstaan van de bebouwde kom in verband gestaan met de stichting van een kerk. De hervormde Jacobskerk heeft rond 1550 zijn laatste uitbreiding gekregen, waardoor de losstaande toren in het laatgotische kerkgebouw werd opgenomen. De trans van de toren bevindt zich op 36 meter hoogte. De kerk kan in de zomermaanden bezichtigd worden en de toren kan beklommen worden. Mondriaan heeft de kerk diverse keren vereeuwigd.

Routebeschrijving en kaart: neem op je wandeling altijd een routebeschrijving en een topografische kaart van Wandelzoekpagina mee. Beide vullen elkaar aan. Als de een niet klopt, kun je terugvallen op de ander.
Laatste versie: controleer voordat je gaat wandelen even of je de laatste versie van de pdf hebt. De versiedatum vind je onder het kaartje.

Reacties op wandelingen

Leuk

M van amersfoort, 20-10-2017

Onder mooie weersomstandigheden, deze afwisselende route gelopen. Kom uit deze omgeving, maar kende niet alle paadjes. Leuk om te lopen dus.

TT Winterswijk Hilgelo

Rob Wolfs, 13-11-2016

Deze route is gecontroleerd, bijgewerkt en weer up-to-date.

Prachtige wandeling

Mariska de Heer, 08-03-2015

Vandaag deze prachtige wandeling in de omgeving van Winterswijk. Mooie afwisseling tussen bos, boerenlandwegen en een pad langs de Slinge. In 1 woord genoten, mede dankzij het prachtige lenteweer van vandaag. Enige is dat de route ter hoogte van station Winterswijk West niet meer klopt. Er wordt momenteel gebouwd op het voormalige WVC terrein en aan het pad is dus afgesloten. Heb zelf een omweg gemaakt via o.a. de morgenzonweg, vanwaar je de route weer kan oppakken

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Wandelen met je smartphone

Deze wandeling is ook beschikbaar in WandelZapp

Lees meer

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info