Verdwenen dorpen 8

Jacobswoude

Verdwenen dorpen 8
 • Bron:

  Geografisch wandelen

 • Afstand:

  14 km

 • Startplaats:

  Woubrugge

 • Startadres:

  bushalte Kruisweg, Woubrugge
  Kruisweg
  Woubrugge

 • Coördinaten:

  52°10’4” N   4°39’24” E

De wandeling gaat naar de plek waar het dorpje Jacobsoude heeft gelegen. Op deze plek is in het verleden een monument neergezet dat onlangs gerestaureerd is. Door veenafgraving ging de grond inklinken en dalen. Het werd steeds drassiger. Uiteindelijk was wonen niet meer goed mogelijk en trokken de mensen weg.

Reacties op wandelingen

Routebeschrijving

Pieter Metz, 24-02-2019

De GPS track is vervangen. Deze moet nu in orde zijn. Wat de routebeschrijving betreft: bedoel je de Varkenskade? Zoals op het kaartje te zien loopt de route daar zo goed als rechtdoor. Er zit een klein slingertje in over een bruggetje aan het eind van het eerste vak. We gaan de route nog een keer nalopen.

Jacobswoude

Willem Bos, 12-02-2019

Zondag drie februari wilde ik deze wandeling met mijn wandel maatje lopen. Dus de route uitgeprint en de wandeling in mijn garmin gezet. Echter de digitale versie werkte niet. Dan maar op de geprinte route, welnu ook dat ging niet goed, precies daar waar je door de polder gaat en omsloten bent door sloten, werden we een verkeerd land opgestuurd. Dan zit je dus in een verkeerd vak, en moet je terug. Wel een prachtig mooi gebied, maar wat ons betreft moet er iets aan de beschrijving geschaafd worden, en het zou fijn zijn als ik de digitale versie in mapsource kan laden. Evengoed bedankt voor de moeite, want we hebben een heerlijke dag met mooi weer gehad.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info