Wieringen-Oost

Wieringen-oost

Wieringen-Oost
 • Bron:

  WegWijs43

 • Afstand:

  19 km

 • Startplaats:

  Hippolytushoef

 • Startadres:

  Kerkplein, Hippolytushoef
  Kerkplein
  1777 CD Hippolytushoef

 • Coördinaten:

  52°54’27” N   4°57’44” E

Deze route brengt je terug in de tijd. Zo is Stroe, ten noordoosten van Hippolytushoef, een van de oudste dorpen van Wieringen. Het dorp ligt zo hoog, dat het aanleggen van een dijk jarenlang niet nodig was. Pas in 1992 is een zeedijk om het dorp getrokken. Het 9de-eeuwse kerkje – gewijd aan Willibrord – is inmiddels verdwenen, maar het kerkhof is gebleven. Een prachtige plek met oude graven omgeven door hoge bomen.

Over de dijk en langs het wad loop je naar het vissersdorp Den Oever. De enige plaats van ons land die, dankzij de Afsluitdijk, zowel aan zout als aan zoet water ligt! Elke zaterdag is hier een verse vismarkt. Trakteer jezelf eens op een vers visje of gebruik de lunch in een van de visrestaurants van het dorp.

Aan de zuidkant van het eiland keert de rust terug. Dijkjes beschermden hier vroeger de lager gelegen delen van Wieringen. Men bouwde ze van gedroogd wier dat volop voor handen was. Bij de Burgerweg kom je langs de reconstructie van een wierdijk, die de verschillende stadia in de geschiedenis van de dijk toont. Een beeldend stukje geschiedenis van een voormalig eiland.

Reacties op wandelingen

Geef als eerste een reactie.

Persoonlijk Archief

Bewaar deze wandeling in je persoonlijk archief.

Bewaar wandeling

Vertel een vriend

Tip een vriend over deze wandeling

Vertel een vriend
Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info