Winterschoenen

Winterwandelen met warme en droge voeten

Wandelen houdt in de herfst of winter niet op. Integendeel in de herfst kun je van de mooiste kleuren genieten en in de winter van de sneeuw en de koude frisse lucht door je neus. Laat je niet weerhouden door wind, regen of sneeuw want voor alle elementen zijn beschermende middelen beschikbaar: warme waterdichte ademende kleding maar ook goede schoenen.

Geen koude voeten meer

Koude of natte voeten zijn niet nodig. Hieronder vind je een aantal merken en modellen die je warm en comfortabel de winter door helpen.

Meindl Goldegg GTX Winterlaars

Winterlaars De Meindl Goldegg Lady GTX is een warme winterlaars voor zowel dames als heren. De Meindl Goldegg is sneeuwdicht en toch ademend. De kunststof bont voering zorgt voor warmte en de Vibram Multicontrol zool voor grip wanneer het echt nat of glad is. De Meindl Goldegg kost 299,95 euro en is o.a. te koop bij Bever (zie buitensportzaken).

Sorel Caribou Wool

De Sorel Caribou is de klassieker van Sorel. De laars is voorzien van een uitneembare wol voering die je voeten tot zeer lage temperaturen (-40 °C) warm houden. Sinds 2013 ook verkrijgbaar in een dames model. De Sorel Caribou is de warmste laars uit deze selectie. De Sorel Caribou Wool kost 169,95 euro en o.a. te koop bij Onlybrands.nl

Human Nature Lady Aspen

Deze Human Nature®-snowboots zijn duurzaam, comfortabel, en bieden een goede bescherming tegen de kou. De laarzen zijn spatwaterdicht (niet 100% waterdicht) en verkrijgbaar in damesmaten. De Lady Aspen is te koop bij Human Nature en kost 119,95 euro.


Lowa Yukon Ice GTX

Wil je geen laarzen maar een traditionele winterwandelschoen dan is de Lowa Yukon wellicht een goede keus. Deze schoen is geschikt voor temperaturen onder nul en veel sneeuw. Alleen verkrijgbaar in herenmaten. De Lowa Yukon Ice is o.a. te koop bij de Zwerfkei (zie buitensportzaken) en kost 199,95 euro.

Groot aanbod winterlaarzen en winterwandelschoenen

Uiteraard is dit slechts een kleine selectie uit een groot aanbod. Ga je zelf verder zoeken let dan vooral op het goede voetbed en of de schoen wel 100% waterdicht is. Wandelen met slappe vormloze winterschoenen is geen pretje.

Koop de juiste schoenen en geniet van je winterwandelingen met warme en droge voeten.

(De prijzen zijn gebaseerd op prijspeil eind 2013).

Robin van Olphen

Auteur

Robin van Olphen
LET OP: Het auteursrecht van deze tekst berust geheel en alleen bij Robin van Olphen. De inhoud of een gedeelte van de inhoud mag alleen gepubliceerd worden met toestemming van de auteur en onder vermelding van de auteur.

Wandelzoekpagina maakt gebruik van cookies om de website te optimaliseren
Accepteren

Meer info